Sănătate

Studiu. Cei ce consumă minim două cești de ceai pe zi au șanse să trăiască mai mult

Studiu. Cei ce consumă minim două cești de ceai pe zi au șanse să trăiască mai mult
ceai.ro

Potrivit unui nou studiu, băutorii de ceai care consumă mai mult de două cești pe zi au șanse să trăiască mai mult decât cei care nu beau

FOTO farmaciata.ro

Ce tip de ceai trebuie consumat

Efectele pozitive nu par să fie influențate de faptul că ceaiul este negru, cu lapte, cu zahăr, de temperatura la care este băut sau de variantele genetice care influențează rata de metabolizare a cofeinei, potrivit rezultatelor studiului, publicat Annals of Internal Medicine.

FOTO doftoria.ro

Studiul a fost efectuat pe 500.000 de persoane

Oamenii de știință de la National Institutes of Health au folosit date de la UK Biobank, în cadrul căreia 85% dintre cei 500.000 de bărbați și femei, cu vârste cuprinse între 40 și 69 de ani, au declarat că beau ceai în mod regulat. Iar dintre aceștia, 89% au spus că beau ceai negru.

Acest studiu a fost realizat cu ajutorul unui chestionar la care s-a răspuns între anii 2006 și 2010 și s-a constatat că, în comparație cu cei care nu beau ceai, consumul regulat de ceai negru (cel mai consumat ceai din Europa) a fost asociat cu o reducere modestă, între 9% și 13%, a mortalității pe o perioadă de 10 ani la o populație generală adultă de vârstă mijlocie, în majoritate albă, în special în ceea ce privește bolile cardiovasculare.

Legătura dintre cauza mortalității și ceai

Profesorul de medicină preventivă și sănătate publică la Universitatea Autonomă din Madrid, Fernando Rodríguez Artalejo, a descris cercetarea ca reprezentând un progres substanțial în domeniu, afirmând că majoritatea studiilor au fost realizate în Asia, unde ceaiul verde este cel mai consumat, iar cele câteva din afara Asiei au fost de dimensiuni reduse și rezultatele lor nu au fost concludente.

Profesorul Fernando Rodríguez Artalejo a spus că studiul nu stabilește definitiv că ceaiul este cauza mortalității timpurii mai scăzute a băutorilor de ceai, deoarece nu poate exclude faptul că acest lucru se datorează altor factori de sănătate asociați cu consumul de ceai.

Ce spune Profesorul de persoanele care nu consumă ceai

Fernando Rodríguez Artalejo a spus: Ar trebui să se facă studii cu măsurători repetate ale consumului de ceai în timp și să se compare mortalitatea celor care nu consumă ceaiuri în mod susținut cu cea a celor care au început să consume sau și-au crescut consumul în timp și a celor care beau ceai de ani de zile, citează alephnews.ro

Notă redacție: Informațiile din acest articol nu înlocuiesc sfaturile unui medic și nici alte tratamente recomandate de specialiști!