Lifestyle

Studiu de ultimă oră. COVID-10 și sarcina. „Femeile au probleme cu circulația sângelui în placentă”

Studiu de ultimă oră. COVID-10 și sarcina. „Femeile au probleme cu circulația sângelui în placentă”

Studiu de ultimă oră. COVID-10 și sarcina. „Femeile au probleme cu circulația sângelui în placentă”. Un studiu realizat în SUA arată că femeile însărcinate, infectate cu noul coronavirus, au probleme cu circulaţia sângelui în placentă.

În periaoda martie-mai, cercetătorii americani au efectuat un studiu asupra a 16 femei însărcinate testate pozitiv cu coronavirus, la la Northwestern’s Memorial Hospital din Chicago. Aceștia au constatat că, după ce au născut, femeile „au avut semnificativ mai multe şanse” să aibă vasele de sânge afectate.

Cu toate acestea, bebelușii s-au născut sănătoși. Din fericire, nu au testati pozitiv pentru COVID-19. Auorii studiului au concluzionat că noul coronavirus „ar putea provoca modificări ale placentei, ceea ce are câteva implicaţii destul de semnificative pentru sănătatea unei sarcini”.

„Ar putea provoca un flux de sânge mai mic în placentă. Ceea ce duce la o posibilă scădere a oxigenării şi a cantităţii de nutrienţi pe care o primeşte fătul”, a spus Dr. Jeff Goldstein, unul dintre co-autorii studiului, conform DCNews.

COVID-10 și sarcina. 15 femei au fost infectate în timp ce se aflau în cel de-al treilea trimestriu de sarcină şi au născut. Cea de-a 16-a mamă a avut un avort spontan la 16 săptămâni. Aceasta a fost asimptomatică cu coronavirus. Nu se ştie, însă, dacă pierderea sarcinii s-a datorat infectării.

Cele 15 mame care au născut au fost fie asimptomatice, fie au avut simptome uşoare de COVID-19.