Social

Studiu: Preferintele de vacanta ale romanilor, post-pandemie

În contextul riscurilor cauzate de pandemie, anul acesta mulți români iau în considerare o vacanță aproape de casă, în România.

Pentru aceștia, prioritare sunt măsurile de siguranță bine puse la punct (igienă impecabilă, condiții de distanțare) și accesul la natură, după cum reiese în urma unui studiu despre preferințele de vacanță, realizat de ISense Solutions pentru Green Village 4* Resort din Delta Dunării, în intervalul 15-20 mai. Circa 8 din 10 dintre repondenți au declarat că aceste criterii sunt mai importante decât prețurile mici (4 din 10), decât prezența unor facilități de sport, distracție, pentru copii sau a unor experiențe culinare speciale.

2 din 3 repondenți își doresc să meargă în vacanță la mare în România, dar ar prefera o plajă mai sălbatică și mai puțin populată (8 din 10 repondenți) decât una cu amenajări (21%) și o cazare mai izolată (55%) decât un hotel în stațiune.

Izolarea e și ea un criteriu important de selecție a destinației de vacanță anul acesta. Repondenții au facut și un top al celor mai izolate și protejate zone turistice din România: Delta Dunării este pe primul loc, cu 62% dintre răspunsuri, urmată îndeaproape de satele săsești (60%) și Cazanele Dunării (43%). 80% dintre participanții la studiu ar lua în calcul o vacanță în Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, acesta fiind un loc cu adevărat izolat.

Dragoș Anastasiu, owner Green Village 4* Resort: „Credem că anul acesta, Delta Dunării va fi o destinația ideală pentru turiștii care își doresc o vacanță pe litoral sau o evadare în natură, lipsită de griji şi plină de experiențe memorabile. Delta Dunării este o zonă cu natură sălbatică și miraculoasă, dar și cu ieșire la Marea Neagră, prin cea mai lungă fâșie de plajă din România..

Sunt în continuare mulți români care nu fost niciodată în Deltă, dar care iau acum în calcul această opțiune de vacanță, pentru că este un loc izolat și exotic în același timp, dar mai accesibil decât vacanțele peste hotare și fără riscuri de călătorie.

Noi ne-am pregătit cu toate măsurile de siguranță recomandate de autorități, avem deja rezervări pentru perioada verii și persoane nerăbdătoare, care ne scriu pe toate canalele posibile în așteptarea vacanței”.

Resortul de patru stele Green Village, din Sfântu Gheorghe, jud. Tulcea, și-a redeschis porțile din 15 mai și este gata să primească turiștii dornici de activități în Delta Dunării, în condiții de maximă siguranță. Cu o suprafață de 30.000 mp, Green Village este dispus într-un sistem pavilionar, care asigură distanțarea socială. Complexul este împărțit în 3 zone de cazare, amplasate la distanță mare una față de celelalte. Accesul în camere se efectuează din exterior, iar turiștii evită astfel trecerea prin holuri comune. Procedurile de igienă si dezinfecție sunt aplicate cu rigurozitate în interiorul complexului, iar personalul de serviciu este încontinuu instruit în acest sens.