Economic

Subvenția oferită de stat i-a ajutat pe legumicultorii din județul Mehedinți să aducă pe pieță roșii româneşti

Subvenția oferită de stat i-a ajutat pe legumicultorii din județul Mehedinți să aducă pe pieță roșii româneşti

În județul Mehedinți, subvenția de la stat pentru tomatele crescute în solarii i-a ajutat pe legumicultorii locali să muncească de acasă și să aducă pe piețele românești roșii proaspete și de calitate, după cum spune corespondentul RRA, Mihai Bădescu:

130 de cultivatori de legume din Mehedinți au aplicat anul acesta pentru subvenția acordată de stat producătorilor de roșii în spații protejate.

Cei 3000 de euro îi vor ajuta să-și extindă investițiile pe care le-au făcut în solarii și astfel să aprovizioneze cu legume proaspete piețele din sud-vestul țării. Legumicultorii din Mehedinți spun că își vând tomatele atât pe piețele din Turnu-Severin, dar și la Reșița sau la Timișoara.

Printre beneficiarii de anul acesta sunt cultivatori de tomate care au renunțat să mai plece în afara țării, unde lucrau în sere.

Cu subvenția primită în anii trecuți au făcut investiții în solarii și acum aplică acasă tehnologii pe care le-au învățat în serele din Europa vestică. Sunt cultivatorii care au revenit la soiuri românești de tomate preluate de geneticieni din alte state și îmbunătățite.