Social

Subvenții în valoare de 330 de lei lunar! Vezi dacă te încadrezi

Subvenții în valoare de 330 de lei lunar! Vezi dacă te încadrezi
sursa foto: arhiva companiei

Fondurile europene vor susține subvenții destinate elevilor din clasele a XI-a, a XII-a și a XIII-a. Subvențiile vor fi în valoare de 330 de lei lunar. Scopul esențial al acestui program este de a asigura accesul echitabil la învățământul superior pentru toți tinerii, indiferent de contextul socio-economic în care se află. În plus, se are în vedere și reducerea ratei abandonului școlar.

Durata de acordare a acestor subvenții este cuprinsă între minim 12 luni și maxim 21 de luni. Această inițiativă face parte din programul „Primul student din familie”, inițiat de MIPE în colaborare cu Ministerul Educației.

Elevilor li se vor acorda subvenții în valoare de 300 de lei lunar.Pentru studenți, suma acordată va fi de 330 de lei lunar. Banii se vor acorda pentru o perioadă cuprinsă între 12 și 24 de luni.

Bugetul total alocat pentru aceste proiecte este de 50.000.000 de euro, cu distribuție în regiunile atât dezvoltate, cât și mai puțin dezvoltate, în funcție de nivelul de dezvoltare regională. Contribuția UE și cea națională vor fi proporționale cu acest nivel, conform informațiilor furnizate de RTV.