Social

Suceava în carantină. Situație disperată a femeilor gravide

Suceava în carnatină, dispusă de aseară, de către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.  În muncipiul Suceava, precum și alte opt localităţi din jurul oraşului, conform ordonanţei: Adâncata, Salcea, Ipoteşti, Bosanci, Şcheia, Pătrăuţi şi Mitocu Dragomirnei, începând de astăzi, nu s-a mai putut intra şi ieşi decât trecând prin zece puncte fixe, zece filtre de control, în care toată lumea trebuie să se justifice de ce intră sau ies din zona de carantină.

 

Suceava în carantină. Situație delicată cu femeile gravide

Cazul femeilor gravide reprezintă o problemă delicată. Aşa cum se ştie, spitalul de la Suceava a fost, practic, închis, cu acele probleme destul de dificile, dat fiind faptul că 181 de cadre medicale au fost confirmate pozitiv.

La Suceava a fost numit un nou şef la Direcţia de Sănătate Publică, doamna Trifan de la Iaşi, care încearcă să găsească o soluţie cu femeile care trebuie să nască, într-o locaţie din municipiul Suceava, în măsura în care nu este posibil acest lucru. O altă variantă ar fi ca femeile gravide să fie redirecţionate către spitalele din apropiere, respectiv, Rădăuţi şi Fălticeni. Problema este că aceste două spitale sunt supraaglomerate, secțiile de maternitate fiind dimensionate la nivelul care nu deservește optim nici necesarul acestora. Totodată exista și riscul ca acestea să fie și nu diagnosticate cu COVID-19, acest lucru ducând la îmbolnăvirea viitorelor mame din secțiile de maternitate ale celor două spitale.