Lifestyle

Sunt singurii papanași care nu se mănâncă cu dulceață. Încercați-i pe cei din mămăligă, după o rețetă din anul 1964

Sunt singurii papanași care nu se mănâncă cu dulceață. Încercați-i pe cei din mămăligă, după o rețetă din anul 1964

Dacă până acum ați fost obișnuiți să mâncați papanași prăjiți sau fierți cu cea mai gustoasă dulceață, a venit momentul să gustați ceva cu totul și cu totul deosebit: papanașii din mămăligă. Sunt minunați și nici cu silueta nu veți avea probleme.

Rețeta papanașilor din mămăligă s-a păstrat în Îndrumări practice pentru tinere gospodine de Elena M. Herovanu din anul 1964. Iată textul original: „1 cească mămăligă, ¼ branză, 1 ou, 1-2 linguri făină, 1 lingură grăsime, sare.

Un rest de mămăligă se amestecă cu brânza de vacă sau de oi, cu un sau două, după cantitatea de mămăligă rămasă, 1 lingură sau două de făină de grâu. Se sărează, dacă mai e nevoie. Se formează papanași care se prăjesc în unt sau altă grăsime. Se servesc cu sau fără smântână”.

Ingrediente necesare

Pentru a pregăti acești fantastici papanași, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1.5 litri lapte sau apă, 500 g mălai extra Pamba, 1 lingură rasă cu sare, 1 lingură cu unt, 200 g brânză de burduf sau cașcaval ras, pesmet, 1-2 ouă, smântână,  ulei pentru prăjit.

Mod de preparare

Sunt simplu de făcut, rapid și se pot consuma la orice masă. Acest tip de papanași nu se consumă cu dulceață și nu au nici o legătură cu gogoșile pufoase, pe care le iubiți atât de mult. Dar sunt fantastic de gustoși.

Pentru început, se pregătește o mămăligă din lapte, mălai şi sare. După ce a fiert mămăliga, adăugați brânza și untul. Se poate folosi brânză sărată, brânză dulce sau cașcaval. Amestecați cât se poate de bine toate ingredientele, iar compoziția constatați că devine omogenă.

Se pot pregăti și la cuptor

Luați bucăți de mămăligă, turtiți puţin, apoi dați prin ou bătut și pesmet. Puneți ulei într-o tigaie încins sau unt și rumeniți papanașii pe ambele părți. Cine dorește îi poate pregăti și la cuptor. În acest caz, bulgărașii de mămăligă se dau prin ou și pesmet, apoi se vor așeza într-o tavă unsă cu unt.

Pentru ca papanașii să fie și mai crocanți la suprafață, turați deasupra lor puțin pesmet. Papanașii se vor lăsa la cuptor până se vor rumeni și, pentru un gust cu adevărat desăvârșit, se vor consuma cu smântâna deasupra.