Info Actual > Culinar > Supă mediteraneană cu pește și fructe de mare. O rețetă delicioasă, aromată și sănătoasă!
Culinar

Supă mediteraneană cu pește și fructe de mare. O rețetă delicioasă, aromată și sănătoasă!

Supă mediteraneană cu pește și fructe de mare. O rețetă delicioasă, aromată și sănătoasă!

Fructele de mare se remarcă ca un ingredient rafinat, hrănitor și foarte recomandat pentru a obține cele mai bune vitamine, minerale și elemente pe care numai marea ți le poate oferi.

De data aceasta am luat în considerare iubitorii de fructe de mare. Surprindeți pe toată lumea de acasă cu această delicioasă rețetă de supă de casă cu fructe de mare și profitați de ocazie pentru a face variații ale acesteia cu ingredientele preferate.

Să pregătim o supă delicioasă de fructe de mare acasă?

Cum se face supă de fructe de mare. Diferite fructe de mare

Cheia pentru prepararea supei de fructe de mare se află în bulion. Puteți cumpăra de la orice magazin alimentar sau supermarket sau, dacă preferați să îl faceți singur, asigurați-vă că utilizați ingredientele corecte, astfel încât aroma să fie de neegalat.

O modalitate mai gustoasă de a-l face este să creați un bulion de casă amestecând diferite ingrediente din mare.

Dacă este prima dată când faceți acest tip de supă, nu vă faceți griji, urmați rețeta pas cu pas și nu vor exista greșeli. Mai târziu vă vom oferi câteva sfaturi, astfel încât să îl puteți pregăti în diferite moduri.

Ingrediente

  • 1 cană de creveți (120 g)
  • 1 merluciu mic (2 Kg)
  • 2 căni de creveți (240 g)
  • 3 căței de usturoi, zdrobiți (5 g)
  • 1/2 din firul de praz (60 g)
  • 3 cartofi (600 g)
  • 1 cană de scoici (120 g)
  • 1/2 morcov (70 g)
  • 1 roșie (100 g)
  • 2 căni de bulion de fructe de mare (500 ml)
  • 2 linguri de ulei de măsline (30 ml)
  • 1 lingură de sare (15 g)
  • 1 lingură de piper alb (15 g)
  • 1/2 piper roșu (70 g)

Mod de preparare

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să luați merluciul, să îl curățați (să scoateți viscerele) și să-l tăiați în bucăți medii.

Ar trebui să o faci și cu scoici. Se curăță și se păstrează totul în frigider.

Rețineți că este mai bine dacă fructele de mare sunt proaspete și nu sunt congelate, deoarece va dura mai puțin timp pentru a găti.

Apoi, curățați și tăiați toate legumele și legumele în bucăți mici și prăjiți-le împreună cu usturoiul într-o tigaie cu doar puțin ulei de măsline extravirgin.

Apoi, adăugați crustaceele, începând cu creveții și merluciu, și, în cele din urmă, adăugați scoici. Se sotează până când toate ingredientele sunt foarte maronii.

Apoi, puneți o oală cu bulionul de fructe de mare pentru a fierbe la foc mediu și adăugați toate ingredientele pregătite anterior.

Adăugați sarea și piperul alb, acoperiți și gătiți fructele de mare timp de cel puțin 30 până la 40 de minute.

Pentru a termina, scoateți-o de pe foc, lăsați-o să se răcească puțin și serviți. Puteți decora cu niște frunze de coriandru tocate. Sperăm că această supă rafinată de fructe de mare este pe gustul dumneavoastră.