Diverse

Superveste pentru gameri! Se lansează un nou tip de PlayStation și se pare că va fi un megasucces

Superveste pentru gameri! Se lansează un nou tip de PlayStation și se pare că va fi un megasucces
Twitter

PlayStation vrea să lanseze jocuri pentru mobil – iată ce urmează

Deși este încă incredibil de greu să pui mâna pe un PlayStation 5, acest lucru nu a împiedicat Sony să își continue domnia ca fiind una dintre cele mai importante companii de jocuri video de pe piață în acest moment. Având cele mai multe jocuri AAA premiate, PlayStation este o platformă de jocuri foarte iubită.

În timp ce Sony a produs anterior multe dintre titlurile sale celebre exclusiv pentru console, compania a anunțat că se va aventura în curând în domeniul jocurilor mobile.

Ce jocuri vor fi disponibile pentru PlayStation mobile?

Sony dorește să se extindă în sfera jocurilor pentru telefoane mobile.

Pe 29 august, Sony a anunțat că a achiziționat Savage Game Studios, o echipă de dezvoltare independentă cu sediul în Europa, care se va concentra pe producerea de conținut original pentru piața gaming-ului mobil, ceea ce marchează trecerea companiei și în domeniul jocurilor mobile.

„PlayStation Studios trebuie să continue să se extindă și să își diversifice oferta dincolo de console, aducând jocuri inovatoare pentru un număr mai mare de oameni”, a declarat Hermen Hulst, șeful PlayStation Studios, într-un comunicat de presă. „Achiziționarea echipei talentate de la Savage Game Studios este un alt pas strategic în direcția acestui obiectiv. Sunt foarte entuziasmat în legătură cu modul în care lucrează Savage și am încredere că vor oferi o experiență de înaltă calitate. Trecerea noastră în domeniul telefoanelor mobile, la fel ca și extinderea noastră pe PC și în domeniul jocurilor cu servicii live, ne consolidează capacitățile și comunitatea și completează scopul PlayStation Studios de a face cele mai bune jocuri posibile.”

Jumătate din jocuri, direct pe mobil

Sony a declarat anterior că lucrează pentru a-și aduce jocurile pe mai multe platforme, sperând să aducă jumătate din titlurile sale originale fie pe PC, fie pe mobil până în 2025. Aceasta este o schimbare semnificativă pentru companie, care era cunoscută anterior pentru faptul că își folosea IP-ul original exclusiv pentru jocurile pe consolele PlayStation. În ultima vreme, anumite titluri AAA, precum Horizon Zero Dawn și God of War, au fost puse la dispoziție pe PC, urmând ca și alte titluri să se alăture în viitor.

Ce jocuri vor fi puse la dispoziție pentru PlayStation mobile?

Se pare că mare parte din conținutul care va ajunge pe platformele mobile va fi reprezentat de jocuri noi și originale. Există doar câteva titluri care ar fi ușor de transferat pe un dispozitiv mobil, așa că se pare că Sony caută să creeze un IP complet nou pentru piața mobilă.

„Savage Game Studios se alătură unei divizii PlayStation Studios Mobile nou create, care va funcționa independent de dezvoltatorii de console și se va concentra pe experiențe inovatoare”, a declarat Hermen într-un comunicat.

În acest moment, singurul joc confirmat pentru divizia mobilă a Sony este „un nou joc de acțiune AAA neanunțat”. Deși în acest moment nu sunt disponibile prea multe alte informații despre titlu, studioul a primit anterior o finanțare de 4,4 milioane de dolari pentru un joc mobil de tip first-person shooter.

Deși Sony a rămas discret cu privire la jocurile care ar putea ajunge pe platformele mobile, așteptați-vă ca anunțurile să fie făcute în viitorul apropiat, având în vedere calendarul fidel și idealist al companiei.