Diverse

Surpriză pentru DNA: informatorul interlopilor era un om în uniformă

Surpriză pentru DNA: informatorul interlopilor era un om în uniformă
Arhivă

Un comisar șef de poliție din Brașov a fost trimis în judecată de DNA pentru acuzații extrem de grave. A anunțat mai multe persoane că sunt vizate de anchete sau de percheziții domiciliare.

La data faptelor comisar șef de poliție și șef al Biroului surse umane de informații și investigații din cadrul Brigăzii de Operațiuni Speciale Brașov, comisar șef  Dorin Rotaru este acuzat de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, compromiterea intereselor justiției, instigare la fals intelectual și favorizarea făptuitorului.

Alături de Rotaru, care a fost trimis în judecată de DNA sub control judiciar, este cercetată în stare de libertate și Elena Bianca Dîmbu, la data faptei ofițer de poliție în cadrul biroului menționat. Aceasta este acuzată de fals intelectual.

Potrivit  rechizitoriului, în perioada aprilie – mai 2020, Dorin Rotaru a divulgat unei persoane, direct sau prin intermediari, mai multe informații nedestinate publicității din două dosare penale. Concret, acesta i-a transmis că este vizată de măsuri de supraveghere tehnică și că va face obiectul unor mandate de percheziție domiciliară.

Apoi, în perioada 18 martie – 09 aprilie 2022, același Dorin Rotaru l-a anunțat pe un om de afaceri despre faptul că procurorii ar putea s-l cerceteze într-un dosar de dare de mită. În același context, comisarul șef a determinat-o pe subalterna sa, Bianca Dîmbu, să nu menționeze într-un document care urma să fie atașat la dosarul de urmărire penală aspecte relevante în administrarea probatoriului.

Dosarul se va judeca la Tribunalul Brașov, având propuneree de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.