Lifestyle

Suspect de viol, și-a înscenat moartea în SUA. Incredibil unde a fost depistat și cum a fost identificat în Anglia!

Suspect de viol, și-a înscenat moartea în SUA. Incredibil unde a fost depistat și cum a fost identificat în Anglia!
Foto: I.A.

Nicholas Rossi, în vârstă de 35 de ani, și-a petrecut ultimele 11 luni încercând să păcălească instanțele scoțiene că este Arthur Knight, un orfan din Irlanda, care nu a fost niciodată în SUA.

Vineri, însă, Tribunalul din Edinburgh a constatat că este Nicholas Rossi, un bărbat pe care autoritățile americane îl caută în legătură cu două acuzații de viol și una de agresiune sexuală.

Rossi a fost arestat pentru prima dată în octombrie anul trecut, după ce s-a internat la un spital din Glasgow, din cauza virusului Covid-19.

Se presupune că acesta, după ce a fost acuzat de viol, și-a înscenat propria moarte în SUA și a fugit în Scoția pentru a se sustrage urmăririi penale.

Personalul medical și poliția au reușit să îl identifice comparând tatuajele pacientului cu fotografiile lui Rossi de pe o notificare a Interpolului.

Cei doi ofițeri care l-au arestat, Shannon McGill și Jamie Crombie, au declarat că l-au identificat pe pacient după ce au comparat tatuajele de pe brațele sale cu imagini ale tatuajelor lui Rossi, care le-au fost transmise de Interpol.

Apoi a avut loc un șir de audieri preliminare, în cadrul cărora Nicholas Rossi a concediat cel puțin șase avocați și a susținut că a fost torturat în închisoare.

Audierile au culminat cu un episod extraordinar de identificare. Bărbatul și-a creat un scenariu teribil și a insistat că amprentele sale au fost modificate și că a fost tatuat în timp ce era inconștient în spital pentru a semăna cu Rossi.

În timpul probelor din această săptămână, Lisa Davidson, ofițer de identificare Tenprint, a declarat că amprentele digitale prelevate de poliția scoțiană erau „identice” cu cele ale lui Nicholas Rossi, pe care le aveau  atât de pe o cerere de extrădare din SUA, cât și din notificarea Interpolului.

Cu toate acestea, bărbatul a susținut că amprentele au fost manipulate și prelevate de la el de către un lucrător NHS numit „Patrick”.

Apărare halucinantă: tatuat când era în comă și i s-au furat amprentele

El a insistat că a fost tatuat în timp ce se afla „în comă” în spital, spunând instanței că acesta este motivul pentru care are tatuaje similare cu cele ale lui Rossi.

Adjunctul avocatului Paul Harvey a respins afirmațiile bărbatului considerând că sunt „fanteziste”, „complet aberante” și „bizare”.

Făcându-și pledoaria finală miercuri, în a treia zi a audierii, avocatul Harvey a declarat că șeriful are informațiile de care are nevoie pentru a concluziona că bărbatul este Rossi.

Mungo Bovey KC, apărătorul lui Rossi, a declarat că dovezile prezentate de anchetatori și auzite până acum în proces cu privire la tatuaje sunt „vagi și lipsite de substanță”. El a descris analiza amprentelor dată de cei doi experți criminaliști în fața instanței ca fiind „deloc bună”.

Cazul a fost amânat câteva zile, când șeriful McFadyen va lua o decizie cu privire la identitatea bărbatului.

Anterior, instanța a fost informată că procurorii americani au depus cereri suplimentare de extrădare la sfârșitul lunii octombrie pentru acest bărbat. Una se referă la o acuzație de viol în Salt Lake City și alta la o acuzație de agresiune sexuală în altă parte.

Bărbatul se luptă deja și cu o cerere de extrădare din partea autorităților din Utah, care susțin că a violat o tânără de 21 de ani în acest stat, scrie presa străină.