Social

Tanczos Barna, îngrijorat de atacurile urşilor: Suntem deja la 1500 de apeluri la 112

Tanczos Barna, îngrijorat de atacurile urşilor: Suntem deja la 1500 de apeluri la 112

Tanczos Barna, ministrul Mediului este îngrijorat de atacurile urșilor în localități. Ministrul a mărturisit că în cinci ani, numărul apelurilor la 112 a crescut de zece ori mai mult, în unele județe.

Tanczos Barna, îngrijorat de atacurile urşilor

Tanczos Barna propune intervenţii rapide şi de urgenţă în localităţi, și se arată îgrijorat de atacurile din ce în ce mai frecvente ale urșilor în zonele locuite de oameni.

„Este îngrijorător ca anul trecut au fost 1700 de apeluri, iar acum la jumatatea anului suntem deja la 1500 de apeluri la 112. In 5 ani a crescut numărul apelurilor la 112 de 10 ori în unele judeţe. Sunt din ce in ce mai multe persoane care sunt disperate.

Habitatul natural al ursului trebuie protejat, ursul ca specie trebuie protejat.

Propunem interventii rapide de urgenta in localitati. Propunem incercarea de a pune la punct o solutie pentru zonele locuite. Este o OUG care va fi aprobată, sper ca inclusiv colegii nostri din Guvern sa înţeleagă.

Toata lumea recunoaste ca este nevoie de o altă abordare în ceea ce priveste siguranta cetăţeanului la el în curte, la el in habitat. Ceea ce propunem noi nu este o solutie magica, dar pentru a salva vieti omenesti trebuie să intervenim. Un exemplar poate fi relocat, doar in situaţii extreme va fi folosită arma letală, mai ales impotriva femelelor cu pui.

Trebuie să eliminam hrănirea urşilor pentru a preveni venirea ursilor din habitatul natural

Trebuie să eliminam hrănirea urşilor, altfel ajungem in situaţia domnului care a fost muscat de braţ. Pentru a preveni venirea usrislor din habitatul natural spre zonele locuite trebuie să implementăm măsuri care să ţină în păduri ursul.În anumite zone, activitatea forestieră poate sa deranjeze anumite exemplare care după aceea coboara. Trebuie să reglementăm si acest lucru.

În Harghita şi în Covasna sigur in ultimii 5 ani nu au avut loc defrişări şi numarul ursilor a crescut”, a declarat Tanczos Barna la România Tv.

Ministrul Tanczos Barna îşi doreşte schimbarea legislaţiei din România în aşa fel încât urşii care reprezintă un pericol pentru om să poată fi împuşcaţi în cel mult 24 de ore, potrivit România TV.