Diverse

Țânțarul „erou”! Polițiștii din China au făcut “echipă” cu un țânțar pentru a găsi un infractor. Aflați întreaga poveste

Țânțarul „erou”! Polițiștii din China au făcut “echipă” cu un țânțar pentru a găsi un infractor. Aflați întreaga poveste
pixabay.com

Deși pare uimitor, un țânțar  a putut ajuta poliția să prindă un spărgător de case.

Anchetatorii unui apartament jefuit din provincia chineză Fujian au fost ajutați să îl prindă pe misteriosul infractor de către….un țânțar! Și nu oricum….un țânțar plin de sânge și strivit pe un perete al apartamentului!

Cum s-a desfășurat totul

Sigur, …totul pare a fi un episod din serialul „CSI”, însă, autoritățile din Fuzhou, din estul țării asiatice, au reușit să aducă un spărgător în fața justiției analizând pata de sânge lăsată pe un perete de un țânțar strivit, potrivit mass-media din China, citează incredibila.ro.

Astfel, polițiștii, în timp ce examinau locul faptei, adică un apartament spart din cadrul unui complex rezidențial de blocuri cu regim de înălțime mare, au observat că este posibil ca hoțul, care părea să fi pătruns în locuință după ce s-a urcat pe balcon, să fi petrecut noaptea acolo.

Anchetatorii, după ce au găsit pe un perete o pată lăsată de un țânțar strivit, au decis să testeze sângele pentru ADN

Anchetatorii cazului au găsit în apartamentul respectiv resturi de tăiței și ouă fierte în bucătărie, pături și perne luate din dulap și lăsate la întâmplare, bețe de tămâie arse, toate reprezentând indicii că persoana care a pătruns în apartament a petrecut ceva timp acolo.

Prin urmare, în momentul în care au văzut un țânțar mort și o pată roșie pe unul dintre pereți, anchetatorii au luat hotărârea că sângele țânâarului merită să fie analizat.

În urma testelor ADN a rezultat că sângele aparținea, de fapt, unui bărbat cu numele de familie Chai, care se întâmpla să aibă și un cazier judiciar destul de vast.

Ce a dezvăluit Chai în timpul interogării

Chai, la 19 zile după jaf, a fost adus pentru interogatoriu în fața autorităților, unde a mărturisit spargerea, precum și alte trei spargeri în care era suspect.

La momentul actual, Chai se află în arest preventiv, în așteptarea procesului pentru faptele comise.