Info Actual

Info Actual > Diverse > Tara care extinde cel de-al treilea lockdown, în ciuda protestelor față de restricții!
Diverse

Tara care extinde cel de-al treilea lockdown, în ciuda protestelor față de restricții!

Tara care extinde cel de-al treilea lockdown, în ciuda protestelor față de restricții!

Până pe 8 februarie, Austria va prelungi cel de-al treilea lockdown împotriva COVID-19, după cum a declarat, duminică, Guvernul. Oficialii au adăugat și faptul că nu se va redeschide în februarie, sectorul de cetering și de turism.

La 24 ianuarie, restricţiile urmau să înceteze, dar oficialii din domeniul sănătăţii au avertizat că rata infecţiilor rămâne în continuare prea ridicată pentru a începe reducerea restricţiilor în această etapă.

Sâmbătă, apoximativ 10.000 de persoane au ieșit pe străzile din Viena împotriva restricțiilor.

Participanții s-au pronunțat împotriva obligațiilor de a păstra distanța socială și de apurta mască: ”Aruncați cârpa asta murdară!”, au strigat manifestanții, iar solicitările poliției de a respecta măsurile antiepidemice au fost primite cu fluierături și cu huiduieli.

23 de persoane au fost reținute, iar pentru alte 300 de persoane au fost deschise dosare penale, la protestul de la Viena împotriva restricţiilor anti-coronavirus, a anunțat duminică, poliția austriacă, conform Agerpres.

Demonstranţii de la protestul de sâmbătă nu au purtat mască și nu au respectat regulile de distanțare socială, conform poliției. Şase dintre cei arestaţi sunt acuzaţi că s-au opus autorităţii statului.

Austria se află în cel de-al treilea regim de lockdown, unde doar magazinele considerate esenţiale au rămas deschise. Țara are o populație de 8,9 milioane de locuitori.

În Austria a fost raportate aproximativ 390.000 de cazuri de coronavirus și aproape 7.000 de decese din cauza virusului ucigaș din China, de la începutul pandemiei, potrivit Libertatea