Info Actual > Economic > Țara care introduce măsuri dure pentru angajații nevaccinați! Oamenii riscă să își piardă locurile de muncă
Economic

Țara care introduce măsuri dure pentru angajații nevaccinați! Oamenii riscă să își piardă locurile de muncă

Țara care introduce măsuri dure pentru angajații nevaccinați! Oamenii riscă să își piardă locurile de muncă

Țara care introduce măsuri dure pentru angajații nevaccinați! În Franţa intră în vigoare măsurile dure împotriva angajaţilor nevaccinaţi din sistemul de sănătate, care riscă să-şi piardă locurile de muncă.

Franţa este ţara cu cei mai mulţi vaccinaţi în rândul personalului medical, dar, potrivit corespondentei RRA, guvernul anunţă fermitate maximă pentru a-i convinge şi pe cei care încă ezită.

Din cei aproape trei milioane de angajați vizați de obligativitatea vaccinării, continuă să opună rezistență între 5 şi 10% la nivel naţional şi doar 1-2% în marile oraşe, potrivit celor mai recente estimări.

Țara care introduce măsuri dure pentru angajații nevaccinați! Întregul personal din spitale şi centrele pentru vârstnici, pompieri salvatori, ambulanțierii, cei care acordă asistență medicală sau îngrijire la domiciliu persoanelor vulnerabile vor face obiectul controalelor exercitate de autoritățile sanitare începând de astăzi.

Martin Hirsch: Vor fi suspendaţi, nu vor mai putea lucra şi nici nu vor primi salariu sau șomaj

Directorul general al spitalelor pariziene, Martin Hirsch, a amintit ce riscă aceia care nu se conformează.

Martin Hirsch: Vor fi suspendaţi, nu vor mai putea lucra şi nici nu vor primi salariu sau șomaj, ceea ce se ştie de două luni și a fost confirmat prin legea votată pe 9 august. Suspendarea poate dura până când fiecare se vaccinează și este în regulă pentru a putea lucra.

Unele spitale au decis să aplice anumite derogări. Le vor permite angajaţilor ce nu vor putea dovedi astăzi că au schema completă de vaccinare să continue să lucreze încă o lună, cu condiţia să fi făcut o primă doză şi să aibă un test cu rezultatul negativ sau să prezinte un certificat medical de contraindicaţie la vaccinare.

Guvernul a anunţat fermitate maximă în respectarea legii în speranţa că măsurile aplicate îi vor convinge să se vaccineze şi pe cei care încă ezită, informează RRA.