Info Actual > Social > Țara din Uniunea Europeană care rămâne pe ultimul loc când vine vorba de vaccinare
Social

Țara din Uniunea Europeană care rămâne pe ultimul loc când vine vorba de vaccinare

finanţare de 30 de milioane

Țara din Uniunea Europeană care rămâne pe ultimul loc când vine vorba de vaccinare. Nu intenționează să apeleze la vaccinarea obligatorie sub nicio formă.

Bulgaria rămâne pe ultimul loc din Uniunea Europeană când vine vorba de vaccinare. Școlile bulgare se vor deschide miercuri, 15 septembrie, în prezența elevilor.

Ministrul sănătăţii, Stoicio Kaţarov, a avertizat că instituțiile de învăţămant vor fi ultimele închise dacă ţara va intra în zona roşu-închis, cu peste 500 de noi infectaţi în fiecare dintre cele 28 de judeţe.

Se va proceda la baza criteriului regional; școlile în centrul județean, de pildă, vor putea trece la învăţământ de la distanță, dar în celelalte localități din județ să funcționeze normal.

Copiii nu trebuie să plătească preţul pentru boicotul vaccinării din partea celor vârstnici. Vacanța sanitară însă nu este exclusă , dacă situația epidemiologică va continua să se agraveze, a spus Kaţarov. Testele vor fi speciale în cazul copiilor, fiind folosită o mică cantitate de salivă, informează RRA.

Cei din clasele I-IV vor purta măşti numai în pauze, când se întâlnesc cu copiii din clasele mai mari. Procentul profesorilor vaccinaţi este acum 41. 94% resping vaccinarea obligatorie, arată un studiu al Asociației Profesorilor. 2.407.000 de bulgari au primit cel puţin o doză, 1.240.000 sunt cu vaccinarea completă.

Au apărut și estimări neoficiale care iau în calcul cei 2,4 milioane de emigranți la baza procentului mediu de vaccinare din țările respective.

Cu emigranții vaccinați, numărul celor din întreaga populație de 6,9 milioane depășește 3.120.000. Ministrul sănătății a declarat că Bulgaria nu intenționează să apeleze la vaccinarea obligatorie sub nicio formă.

Sunt discutate însă măsuri de stimulare, în primul rând, în cazul persoanelor în vârstă, a celor cu boli cronice grave și a salariaților care lucrează cu primele două categorii.

O rețea de hipermaketuri a început să aplice stimulente sub forma unor bonuri de cumpărături în valoare de echivalentul a 10 euro pentru clienții care se vaccinează în punctele deschise în apropierea magazinelor, după ce au cumpărat mărfuri în valoare de 25 de euro.