Diverse

Țeapă: FBI a găsit 48 de dosare goale care conțineau documente clasificate la vila lui Trump. Cum arată inventarul

Țeapă: FBI a găsit 48 de dosare goale care conțineau documente clasificate la vila lui Trump. Cum arată inventarul

Se întâmplă și la case mari sau mutările pe tabla de șah devin din ce în ce mai interesante, în ultima vreme, mai ales în America, țara tuturor posibilităților. Despre cum a fost păcălit FBI-ul de către fostul președinte Trump și alte amănunte picante din acest dosar, în cele ce urmează în Infoactual.

Țeapă: FBI a găsit 48 de dosare goale care conțineau documente clasificate la vila lui Trump. Cum arată inventarul celor găsite la vila fostului prședinte

Un inventar detaliat al obiectelor confiscate în timpul percheziției FBI la Mar-a-Lago scoate la suprafață faptul că unele documente lipsesc cu desăvâșire din dosarele unde ar fi trebuit să se afle, potrivit inscripțiilor de pe ele.

Percheziția efectuată luna trecută de FBI la clubul și reședința din Florida a fostului președinte Donald J. Trump a scos la iveală 48 de dosare goale, marcate ca și când conțineau  informații clasificate, se arată într-un dosar judiciar recent dezvăluit, ridicând întrebarea dacă guvernul a recuperat în totalitate documentele sau dacă mai lipsesc și altele.

Dosarul a fost desecretizat

Dosarul, care are în componență o listă detaliată a obiectelor recuperate în timpul percheziției, a fost desecretizat vineri, ca parte a luptei judiciare privind numirea unui arbitru independent care să analizeze materialele luate de agenții federali atunci când au descins la proprietatea dlui Trump, Mar-a-Lago, pe 8 august a.c.

Cum arată inventarul

Pe lângă dosarele goale cu marcaje clasificate, FBI a mai descoperit încă 40 de dosare goale în care se spunea că acestea conțin documente sensibile pe care utilizatorul ar trebui să le „returneze secretarului de stat major/ajutorului militar”, potrivit inventarului. De asemenea, acesta a precizat că agenții au găsit șapte documente marcate ca fiind „strict secret” în biroul lui Trump și alte 11 într-o cameră de depozitare.

Lista și un dosar de însoțire a Departamentului de Justiție nu au precizat dacă tot conținutul dosarelor a fost recuperat. Dar dosarul a precizat că ancheta privind gestionarea documentelor de către dl Trump a rămas „o anchetă penală activă”.

De asemenea, inventarul aruncă și mai multă lumină asupra modului în care documentele marcate ca fiind clasificate au fost depozitate la întâmplare, amestecate cu obiecte de zi cu zi.

Printre obiectele găsite într-o cutie: 30 de tăieturi de știri datate din 2008 până în 2019, trei articole de îmbrăcăminte sau „articole cadou”, o carte, 11 documente guvernamentale marcate ca fiind confidențiale, 21 marcate ca fiind secrete și 255 de documente guvernamentale sau fotografii fără marcaje de clasificare.

Inventarul a enumerat șapte loturi de materiale luate de FBI din biroul personal al dlui Trump de la Mar-a-Lago, care conțineau documente și fotografii deținute de guvern, unele marcate cu niveluri de clasificare până la „strict secret” și altele care nu erau marcate ca fiind clasificate.

Lista includea, de asemenea, loturi de documente guvernamentale care se aflau în 26 de cutii sau containere într-o cameră de depozitare din comple, se arată într-un amplu material al New York Times.

În total, potrivit listei, FBI a recuperat 18 documente marcate ca fiind strict secrete, 54 marcate ca fiind secrete, 31 marcate ca fiind confidențiale și 11.179 de documente guvernamentale sau fotografii fără marcaje de clasificare.

Foto: Midi Libre/ML