Social

Teledonul Români Împreună. Către cine a donat Fundația Mereu Aproape două unități mobile de terapie intensivă

Teledonul național Români Împreună a perimis Fundației Mereu Aproape să sprijine Departamentul pentru Situații de Urgență prin Fundația pentru SMURD cu două unități mobile de terapie intensivă cu câte 12 paturi pentru a gestiona tratarea pacienților critici infectați cu SARS–CoV–2.

Valoarea achiziției pentru cele două unități mobile este de 543.360 USD, la care se adaugă 19% TVA și taxe vamale. Fundația Mereu Aproape dotează cele două unități mobile cu 24 de monitoare de funcții vitale și 24 de console cu injectomate și perfuzomat, dotări în valoare totală de 278.000 EURO.

Aceste unități mobile de terapie intensivă sunt realizate pe structura unui tir și pot fi deplasate rapid pentru a crește capacitatea celor mai aglomerate spitale din țară de a oferi îngrijire pacienților infectați cu SARS-CoV-2. Pe durata pandemiei, unitățile mobile de terapie intensivă pot fi amplasate în curtea unui spital supraaglomerat de primă linie, pot fi racordate la rețeaua electrică dar și la cea de oxigen a spitalului, având totodată și autonomie proprie pentru situații speciale.

Unitățile mobile achiziționate și dotate de Fundația Mereu Aproape intră în patrimoniul Departamentului pentru Situații de Urgență prin Fundația pentru SMURD devenind astfel parte a dotării României cu echipament de înaltă performanță pentru răspuns la dezastre. Cele două unități mobile de terapie intensivă pot fi folosite în orice situație de calamitate naturală sau accident cu victime multiple.

Convinși că bunătatea vindecă lumea și înarmați cu încrederea arătată de donatorii noștri de la Teledonul Români Împreună care ne-au fost și ne sunt alături, venim în sprijinul celor afectați de pandemie, cadre medicale și pacienți deopotrivă. Și pentru ca intervenția să poată fi făcută eficient, cumpărăm și echipăm cele două unități mobile cu aparatura esențială în activitatea de Terapie Intensivă.”, declară Alessandra Stoicescu, Președinte Fundația Mereu Aproape.

Prin unitățile de terapie intensivă achiziționate de Fundația Mereu Aproape se ajunge iată la 4 astfel de unități disponibile la nivel național. Aceste unități mobile vor asigura un răspuns rapid și coordonat în cazul unui aflux major de pacienți critici într-o anumită regiune atât în contextul pandemiei actuale cât și în contextul oricărui dezastru major cu care țara noastră s-ar putea confrunta în viitor. Ne bucură mobilizarea societății civile pentru susținerea acestui demers și a eforturilor de gestionare cât mai eficientă a situațiilor cu un număr mare de victime. Încrederea și susținerea populației pentru tot personalul medical aflat astăzi în linia întâi, precum și mobilizarea exemplară a societății civile în această perioadă dificilă, ne arată că nu suntem singuri și că vom reuși împreună.”, precizează Dr. Raed Arafat, Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență.

Achiziția este făcută de Fundația Mereu Aproape din fondul de solidaritate în valoare de 4.046.687 euro creat prin Teledonul național Români Împreună și destinat sprijinului de urgență al cadrelor medicale din România în salvarea cât mai multor pacienți infectați cu noul coronavirus.