Diverse

Telenovelele războiului. Încă o ucraineancă a spart casa unui englez. Acesta e milionar

Telenovelele războiului. Încă o ucraineancă a spart casa unui englez. Acesta e milionar

Iubirea nu are limite, iar când săgeata lui Cupidon te lovește, faci orice e posibil pentru femeia iubită. Așa a gândit și celebrul milionar din Anglia, Haakon Overli, care și-a folosit influența pentru a aduce rapid o refugiată ucraineană în Marea Britanie.

Și-a părăsit soția și a plecat cu ucraineanca

Pe 9 martie, când ucrainienii încercau disperați să părăsească țara pentru a scăpa de ororile războiului, milionarul Haakon Overli, în vârstă de 52 de ani, le-a spus urmăritorilor de pe Twitter că familia sa dorește să ajute un refugiat din Ucraina. Overli fusese lăudat de fostul ministru de Externe și de fostul secretar al Ministerului Sănătății, Jeremy Hunt, după ce s-au întâlnit la o sărbătoare locală.

„A fost grozav să cunosc un cetățean ucrainean găzduit de o familie locală… nimic mai englezesc decât sărbătoarea satului care să le ureze bun venit.”, a fost postat pe Twitter.

Overli a început atunci să insiste cât mai mult la premierul Boris Johnson, dar și la ministrul de interne Priti Patel pentru a accelera procesul de aducere a femeii în Marea Britanie. Nimeni nu s-a gândit atunci ce s-ar putea întâmpla, însă la doar câteva luni după ce i s-a dat viză refugiatei din Ucraina, Overli și-a părăsit soția și a plecat de la moșia lor din Surrey, a relatat The Sun.

Cine e Overli

Overli este cel care a fondat agentul de bursă online Self Trade. Firma a fost deschisă în aprilie 2000, iar în octombrie a fost vândută pentru mai mult de 900 de milioane de lire sterline. În 2008, el a lucrat ca director la Wonga, un creditor acuzat că folosește dobânzi uriașe pentru a profita de clienții cu probleme, dar în 2018 firma s-a închis.

Ulterior, Overli a cofondat Dawn Capital, considerat a fi cel mai mare investitor specializat în software business-to-business din Europa, cotat la valoarea de 2 milioane de lire sterline.

Acum e îndrăgostit până peste cap și preocuparea lui este pentru relația cu iubita din Ucraina.

Va deveni îngrijitor cu normă întreagă pentru ucraineanca cu probleme mari de vedere

Un alt caz care a uimit lumea în această primăvară este cel al unei refugiate, care a ajuns în casa unor tineri căsătoriți din Marea Britanie, cu doi copii. Când a văzut-o pe tânără, Tony Garnett, tatăl celor doi micuți s-a îndrăgostit pe loc, și-a părăsit familia și s-a mutat cu ucraineancă într-o altă casă, unde își trăiesc povestea de iubire.

Din nefericire însă, Sofiia Karkadym, ucraineanca care i-a furat mințile, are cum probleme mari cu vederea. Bărbatul, nu doar că a ținut piept tuturor celor care au acuzat-o pe aceasta că i-ar spart casa, ci a declarat că a decis ”să o părăsească pe fosta lui soție a fost lucrul corect de făcut”.

Presa britanică a scris că Tony a renunțat și la locul de muncă pentru a deveni îngrijitor al femeii pe care o iubește, dar a ajuns să se confrunte cu probleme financiare.

„Nu primesc nimic pentru că îi sunt îngrijitor, ea nu are beneficii de la stat”

„Am renunțat la serviciu pentru a-i deveni îngrijitor full-time. Pentru că nu a primit număr național de asigurare (n.r. national insurance number) și nu poate munci trebuie să plătesc totul singur. Nu primesc nimic pentru că îi sunt îngrijitor, ea nu are beneficii de la stat. E ceea ce e corect să fac, nu pot fi bărbat fără să am grijă de femeia mea. Dar nu este despre bani, doar vrem să fim pe picioarele noastre și să începem un nou capitol din viață cât mai curând”, a spus bărbatul.