Social

Tichete educaționale pentru elevi! Se dau câte 500 de lei

Tichete educationale sursa foto romaniatv.net
sursa foto arhiva personala

Senatul a aprobat o ordonanță de urgență pentru a oferi tichete educaționale destinate copiilor provenind din familii defavorizate. Această inițiativă vizează susținerea a peste 400.000 de elevi. Sunt incluși preșcolari cât și școlari, în toată țara.

În detaliu, tichetele educaționale în valoare de 500 de lei vor fi acordate pe o perioadă de patru ani. Acestea sunt destinate exclusiv achiziționării de rechizite și uniforme școlare.

Opoziția politică argumentează că această măsură nu este suficientă pentru a satisface pe deplin nevoile copiilor provenind din medii defavorizate.

„Evident că suntem de acord cu un sprijin financiar pentru elevii, copiii defavorizați, dar Guvernul, după ani de zile de guvernare, tratează cu superficialitate nevoia de servicii integrate, de care am tot vorbit. Aceste tichete nu sunt suficiente ca să îi scoată pe copii din sărăcie. Tichetele nu au ajuns la copii, deși școala a început de o lună, deci deocamdată este o promisiune neaplicată.”, a spus un senator USR, potrivit Romania Actualități.