Social

Tichete sociale înainte de Paște! Ce acte sunt necesare

Voucherele de vacanță Credit imaginea Libertatea.ro
sursa foto: arhiva companiei

Locuitorii din Bistrița primesc un sprijin important din partea Primăriei înainte de sărbătorile de Paște. Este vorba despre introducerea unor noi tichete sociale cu o valoare majorată de 50 de lei. Aceste tichete sunt destinate achiziționării de alimente și medicamente. Ele au ca scop ajutorarea categoriilor vulnerabile din comunitate.

De acest ajutor vor beneficia:

-peste 6.000 de pensionari cu venituri de până la 1.600 de lei lunar;

-aproximativ 2.591 de persoane cu handicap accentuat.

Valoarea acestora a fost crescută la 250 de lei, comparativ cu anul precedent. Pragul de eligibilitate a fost ridicat pentru a include un număr mai mare de beneficiari.

Pentru a primi aceste tichete sociale, cetățenii trebuie să depună următoarele documente: cererea și declarația pe proprie răspundere, însoțite obligatoriu de documente doveditoare specifice fiecărui caz (anexă la prezenta hotărâre); actul de identitate original și copie; documente doveditoare privind veniturile (cupoane de pensie din luna anterioară celei în care se depune cererea, sprijin lunar pentru persoane cu handicap, declarație pe proprie răspundere etc.); certificatul de încadrare în grad de handicap, în cazul aplicabil; alte documente doveditoare privind încadrarea în una dintre categoriile menționate în metodologie, conform romaniatv.net.