Social

Tichetele educaționale ajung în curând! Câți bani primesc elevii

Tichete educationale tichetele educaționale sursa foto romaniatv.net
sursa foto arhiva companiei

Tichetele educaționale pentru anul școlar 2023-2024 urmează să fie distribuite în curând. Anunțul a fost făcut de Sorin Decă, secretarul general adjunct din Ministerul Educației. În această ediție, beneficiarii vor primi carduri noi. Tichetele vor fi valabile timp de 5 ani, indiferent de istoricul lor anterior cu tichete educaționale. O sumă fixă de 500 de lei va fi alocată într-o singură tranșă.

Pentru a fi eligibili la tichetele sociale pe suport electronic în anul școlar 2023-2024, preșcolarii trebuie să fie înscriși în învățământul de stat. Aceștia trebuie să aibă vârsta între 3 și 6 ani. Iar familia trebuie să aibă un venit lunar pe membru  de maximum 633 lei. Elevii din învățământul primar și gimnazial, înscriși la cursuri de zi, trebuie să aparțină familiilor ale căror venituri medii nete lunare, calculate în luna iulie a fiecărui an, nu depășesc 1.500 lei.

Tichetele educaționale reprezintă un suport financiar destinat familiilor cu venituri reduse, având ca scop facilitarea accesului la educație pentru copiii din învățământul preșcolar și gimnazial din întreaga țară, conform  romaniatv.net.