Lifestyle

Toamna lovește din plin! Ploile și vijelie continuă

ANM furtuni vijelii (sursă foto: capital.ro)
sursă foto: capital.ro

Chiar dacă este doar începutul lunii septembrie, putem spune că toamna și-a intrat în drepturi. De câteva zile bune, în unele zone ale țării plouă. S-au instalat vijeliile și furtunile. Iar acum, reprezentanții de la Autoritatea Națională de Meteorologie (ANM) spun că vremea aceasta va continua și în zilele următoare.

Veștile sunt, așadar, unele nu foarte bune. Grindina a distrus deja o mulțime de plantații și culturi ale românilor. Inundațiile au cauzat pagube majore în multe locuri din țară. Elena Mateescu, în cadrul unei intervenții televizate la postul Antena3 CNN, a venit cu mai multe detalii. Șefa de la ANM a spus clar că vremea continuă să fie una capricioasă.

Toamna lovește din plin

„Vremea se va ameliora din punctul de vedere al fenomenelor de instabilitate atmosferică accentuată. Rămâne de interes însă ceea ce urmează din această noapte. În partea de nord-est a Munteniei, sud-vestul Moldovei sau în zona Carpaților de Curbură, dar și pe litoral, intensificările vântului vor fi unele susținute.

Se vor raporta rafale de 55-65 de km/h, acolo unde, de la ora 21:00, până mâine dimineață la ora 10:00, rămâne în vigoare o atenționare meteorologică de cod galben”, spune Elena Mateescu în cadrul intervenției televizate.

Ploile și vijelie continuă

Șefa de la Agenția Națională de Meteorologie a mai specificat că vântul va fi cel care va face cele mai mari probleme: „Intensificări ale vântului vor fi posibile și astăzi, în partea de vest, sud-est a țării, izolat în rest dar la cote mai reduse din perspectiva vitezelor, la rafală 40-50 de km/h, iar mâine în mod special în partea de sud-est a țării”.

Apoi, Elena Mateescu a atins subiecul temperaturilor. A detaliat despre cât de cald sau cât de răcoare va fi în zilele următoare. „Din punct de vedere termic, astăzi vom avea o ușoară scădere a valorilor de temperaturi comparativ cu ziua de ieri, când am înregistrat 33 de grade în capitală și la multe stații din partea de sud a țării. Astăzi, la această oră, doar 25 de grade în capitală, la București Filaret și pe litoral, și 3 grade la Vârful Omu”.

Vremea rea continuă?

„Valorile de temperaturi vor fi în continuă creștere și anume consemnăm 21…30 de grade. Dar așa cum menționam, vor mai fi de interes, în special în zona montană dar și în partea de sud și sud-est, intensificările de vânt cu rafale de 45…60 de km”, a continuat șefa de la ANM.

Elena Mateescu încheie cu o perspectivă mai largă și spune că, după câteva zile, temperaturile ridicate vor reveni: „După care ceea ce ar fi foarte important, regimul de temperaturi care va caracteriza o vreme predominant frumoasă, pentru că de la o zi la alta mai ales în a doua parte a săptămânii, vom vorbi de temperaturi la scara întregii țări de 23 până la 31 de grade Celsius”, a explicat Elena Mateescu în exclusivitate pentru Antena 3 CNN.