Info Actual

Info Actual > Culinar > Tofu stinky, savurată de împărați devenită mâncarea stradală a taiwanezilor
Culinar

Tofu stinky, savurată de împărați devenită mâncarea stradală a taiwanezilor

Tofu stinky, savurată de împărați devenită mâncarea stradală a taiwanezilor

Concurenții din Asia Express, o adevărată expediție culturală și culinară, au fost provocați să mămânce, tofu stinky, faimosul preparat tradițional din Taiwan. Toți care au reușit să-și înfrângă șimțurile olfactive, să guste din tofu stinky, spun că acesta ar avea un gust deosebit. De unde a provine acest produs culinar..

Conform legendei, tofu stinky a fost creat accidental în China în urmă cu sute de ani, când un comerciant care comercializa tofu, și-a deschis recipientul cu mărfuri nevândute după câteva zile. Acesta a văzut că amestecul său din coajă de fasole și lapte de soia a început să fermenteze puternic.

In ciuda mirosului degajat, la un moment dat, comerciantul și-a făcut curajul de a mânca din concentrația fermentată, de culoare verde, și și-a dat seama că este destul de gustoasă. El a început astfel să vândă mâncarea care fermentează, iar gustarea cu un miros îngrozitor, tofu stinky, a devenit atât de populară în timp, încât împărăteasa Dowager Cixi din China a adăugat-o pe lista de alimente imperiale servite la palatul ei dinastiei Qing.

Tofu stinky a ajuns în Taiwan în timpul Războiului Civil Chinez, când aproximativ două milioane de oameni l-au urmat pe liderul naționalist Chiang Kai-shek, în 1949, când a fugit în Taiwan, după ce a fost învins de guvernul comunist al lui Mao Zedong.

Potrivit lui Cathy Erway, autoarea The Food of Taiwan: Recipes from the Beautiful Island , tofu stinky există acum în diferite forme în toată Asia, dar nicăieri nu este mai iubit decât în ​​Taiwan, unde vânzătorii îl prăjesc și îl îmbunătățesc oferindu-i arome diferite. Tofu Stinky este vândut în căruțe mici, în aer liber, în piețele de noapte.

Există, așa cum s-a lăsat de înțeles, mai multe soiuri de tofu stinky, acest preparat îndrăgit din Taiwan, plin de bacterii vii. Adesea, tofu stinky, este denumită mâncarea națională din Taiwan, aceasta degajă un miros putred foarte intens care amintește de laptele acru și putrezirea gunoiului, având totodată un gust de răsfăț unic.

 

Nu mi-ar plăcea dacă nu este suficient de împuțit

Wu, una dintre cele mai cunoscute comerciante de tofu stinky, proprietara restaurantului Dai’s, spune: „Îmi place foarte mult să mănânc tofu împuțit, de când eram mic, Dar, de asemenea, nu mi-ar plăcea dacă nu este suficient de mirositor.”

Prepararea tofu stinky poate dura o perioadă lungă de timp. Feliile de tofu sunt puse în cuve, cu un amestec de legume și alte ierburi care fermentează încet la temperatura camerei. Tofu fermentat pe o perioadă mai mare de timp devine mai moale și mai mirositor, căpătând astfel o culoare verde închis.