Actual

Top 100 Performeri din Sănătate. Dr. Gheorghe Gică, Medlife: „Viața este despre bucuria și minunea sarcinii și a nașterii”

Gheorghe Gică, Obstetrician MedLife (2)
Sursa foto: Arhivă personală

Miercuri, 24 mai, Revista Capital l-a premiat, în cadrul Galei Top 100 Performeri din Sănătate, pe medicul primar în Obstetrică Ginecologie Dr. Gheorghe Gică, care de peste 15 ani își desfășoară activitatea în Sistemului Medical MedLife, asistând până acum la nașterea a peste 2.500 de bebeluși.

„Vreau să mulțumesc organizatorilor și sunt copleșit de prezența atâtor somități din medicina românească, în fața cărora mă înclin. Aș dori să mulțumesc în primul rând colegilor și echipei mele din cadrul Life Memorial Hospital, fără de care nu aș fi putut avea atâtea realizări și face medicină modernă fetală de înaltă performanță”, a declarat dr. Gheorghe Gică, medic primar în Obstetrică Ginecologie.

“În urma obținerii titlului de medic, am decis să nu emigrez și să îmi dezvolt activitatea în cadrul sistemului medical privat din România, deși, la acel moment, acesta era la început”, a explicat medicul.

Bucuria și minunea sarcinii și a nașterii

Vorbind despre cea ce înseamnă viața pentru el, doctorul spune aceasta se referă la “bucuria și minunea sarcinii și a nașterii”.

“Fiind martor la frumusețea creației și asistând la apariția copiilor pe lume, pentru mine viața este despre bucuria și minunea sarcinii și a nașterii. Este o chemare, o onoare și un adevărat privilegiu”, a explicat dr. Gheorghe Gică.

Mai mult, acesta recunoaște că are o “responsabilitate profundă de a ghida viitoarele mame pe parcursul sarcinii și nașterii, asigurând sănătatea și siguranța atât a mamei, cât și a copilului”. Din acest motiv, a fi obstetrician “este o carieră provocatoare și plină de satisfacții, care necesită dăruire, abilități și un sentiment profund de compasiune pentru nevoile viitoarelor mame”.

“Cel mai important lucru pentru un obstetrician este să stabilească o legătură de încredere cu viitorii părinți. Lucrez cu ei 9 luni, până la naștere, și este important ca în tot acest timp ei să se simtă confortabil. Încerc să îi ghidez eficient pe parcursul sarcinii și la momentul nașterii și pun întotdeauna sănătatea și siguranța mamei și a copilului pe primul loc”, a completat obstetricianul.

Excelența în medicină premiată la Gala Capital Top 100 Performeri din Sănătate

Companii din pharma, clinici, rețele de spitale de stat și private și medici din România au fost premiați în cadrul Galei Capital Top 100 Performeri din Sănătate, care a avut loc miercuri, 24 mai 2023, începând cu ora 19.30, la One Club și difuzată live pe pagina de facebook Capital România și pe canalul de Youtube HAI Romania.

Aflată la prima ediție, Gala Capital Top 100 Performeri din Sănătate este un eveniment în cadrul căruia au fost prezentate și premiate cele mai importante și eficiente companii din industria pharma și medicală, clinici, rețele de spitale de stat și private și personalități din domeniu.

Performerii ce vor fi prezentați și premiați în cadrul evenimentului au fost incluși și în Capital Top 100 Performeri din Sănătate, un proiect dedicat în întregime medicinei și analizei economice a acesteia, acest Top reprezentând o oglindă a evoluției sistemului medical românesc.

Capital Top 100 Performeri din Sănătate a fost lansat în cadrul evenimentului și este structurat pe 10 categorii: Excelența în Medicină, Educație și cercetare, Spitale de Stat, Spitale Private, Clinici Private, Producție și Servicii Medicale, Distribuție și Retail Pharma, Producători de Medicamente, Producători de suplimente alimentare și Autorițăți din Sănătate.