Lifestyle

Topul glumelor tâmpite făcute de români la 112. Dispecerii sunt ținuți la povești de oameni plictisiți, dar și de ipohondri

Topul glumelor tâmpite făcute de români la 112. Dispecerii sunt ținuți la povești de oameni plictisiți, dar și de ipohondri

Potrivit informațiilor oferite de STS, doar șase din zece apeluri pe care românii le-au dat la 112 au fost urgențe reale, celelalte doar jocuri copilărești.

Un exemplu clar s-a întâmplat în Satu Mare, în acest week-end, când un bărbat a telefonat la 112, disperat că a visat urât, iar în urma coșmarului acuza palpitații la inimă. Dispecerul a fost obligat să trimită o echipă, scrie satumareonline.ro. Ajuns la unitatea spitalicească, medicii au constatat că bărbatul nu are nimic și l-a trimis acasă.

„Le place să se plimbe cu ambulanța și să socializeze”

„Avem clienți fideli, pe care-i știm după nume și le cunoaștem deja toată povestea de viață. Evident, n-au nicio problemă de sănătate, dar le place să se plimbe cu ambulanța și să socializeze”, mărturisește un asistent medical de la UPU Satu Mare.

Un alt asistent medical din Satu Mare susține că au fost chemați și de femei care vroiau să-și facă un test de sarcină, dar și de persoane care au avut probleme simple cu digestia.

„Câte 200 de pacienți pe o tură de 12 ore, la 2 medici”

„Toată lumea se bulucește la UPU, iar când vine câte-un caz cu adevărat grav, nu avem unde pune pacientul, fiindcă toate paturile și monitoarele sunt ocupate de tot felul de ipohondri. Câte 200 de pacienți pe o tură de 12 ore, la 2 medici!

Avem clienți fideli, cu câte 60 de prezentări la UPU în fiecare an, pe care-i știm după nume și le cunoaștem deja toată povestea de viață. Evident, n-au nici o problemă de sănătate, dar le place să se plimbe cu ambulanța și să socializeze”, mai spun asistenții.

Și la Arad sunt pacienți ipohondri

Apeluri false sunt înregistrate și la Arad. Duminică, de exemplu, pompierii și un echipaj medical SMURD au plecat în grabă după ce au fost anunțați la 112 că o mașină împreună cu șoferul a căzut în Mureș. Când salvatorii au ajuns la locul indicat, au constatat că nimic nu era adevărat. Într-un final, apelantul a fost identificat și a primit o amendă usturătoare, de 4000 de lei.

Farse se întâmplă și la Brașov

Nici brașovenii nu stau departe de farsele făcute la 112, iar mulți dintre aceștia fac tot felul de glume proaste cu salvamontiștii. Un bărbat a sunat la numărul de urgență, afirmând că s-a rătăcit în apropiere de Vârful Omu și că are mare nevoie de ajutor.

Salvatorii montani au plecat imediat, dar după primul telefon a devenit nervos, apoi nu a mai răspuns. După cinci ore în care oamenii nunți l-au căutat disperați, bărbatul le-a spus că nu mai are nevoie de ajutorul lor.

Glumele se țin lanț și în județul Neamț

În primele nouă luni ale anului trecut, în județul Neamț un  bărbat a sunat la numărul de urgență de 364 de ori, fără a avea nevoie de nimic. El le-a spus dispecerilor ba că a primit un bilet de trimitere de la medicul de familie, unde vârsta i-ar fi fost completată greșit, ba că poștașul i-a adus pensia mai târziu sau că primăria a stricat cuibul unor berze.

Autoritățile spun că cine face glume nepotrivite și apelează abuziv la 112 vor primi amenzi între 1000-2000 de lei, care pot ajunge și la 4000 de lei.