Lifestyle

Tot ce trebuie să ști despre riscurile expunerii la soare și produselor de protecție solară

Tot ce trebuie să ști despre riscurile expunerii la soare și produselor de protecție solară

Tot ce trebuie să ști despre riscurile expunerii la soare și produselor de protecție solară! Pentru a limita riscul apariției de cancere de piele, cel mai mare lider mondial în frumusețe a lansat o platformă digitală cu scopul educării, prevenției și conștientizării riscului de expunere neprotejată la soare și totodată pentru a sublinia importanța folosirii produselor de protecție solară.

Cel mai comun cancer diagnosticat  în întreaga lume este cel de piele. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, unul din trei cazuri este un cancer de piele, estimând că anual sunt diagnosticate intre 2 și 3 milioane de cazuri non-melanom la nivel mondial. În plus, este estimată o creștere a numărului de cazuri de melanom la 340.271 în 2025, o creștere de 18%, la nivel mondial.

Soarele este esențial pentru viață și oferă diferite avantaje, însă trebuie să devenim mai conștienți de efectele dăunătoare pe care razele UV le au asupra pielii, de la îmbătrânirea prematură sau petele de pigmentare, până la cancerul de piele. Sunt suficiente cinci arsuri solare până la vârsta de 20 de ani, pentru ca riscul apariției melanomului (cancerul de piele) să poată crește cu până la 80%.

conform medicilor dermatologi, cmetoda eficientă de prevenire a melanomului este verificarea constantă a alunițelor. Umbra, îmbrăcămintea și pălăriile oferă o foarte bună protecție, completate de aplicarea protecției solare pe acele părți ale corpului care rămân expuse la soare.

Platforma digitală www.protectiasolara.ro aduce mai aproape de consumatori expertiza medicilor dermatologi în ceea ce privește expunerea responsabilă la soare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *