Info Actual > Diverse > Tot ce trebuie să știi despre detoxifierea și regenerarea organismului. Contribuie la bunăstare și longevitate
Diverse

Tot ce trebuie să știi despre detoxifierea și regenerarea organismului. Contribuie la bunăstare și longevitate

Tot ce trebuie să știi despre detoxifierea și regenerarea organismului. Contribuie la bunăstare și longevitate

Un corp în perfectă sănătate este un organism lipsit de toxine. Pentru ca detoxifierea să fie completă, aceasta trebuie efectuată la diferite niveluri pentru a reduce și elimina încărcătura toxică generală a corpului, de la celula însăși la întregul sistem digestiv prin organul esențial: ficatul.

În primul rând, trebuie protejat, deoarece rolul său este esențial în eliminarea toxinelor, a căror eliminare este deosebit de dăunătoare.

Pentru a stimula funcțiile ficatului, pot fi utilizate anumite extracte de plante recunoscute în mod tradițional; extractul de Chrysanthellum americanum, de ciulin de lapte standardizat în silimarină, de frunze de anghinare sau de păpădie. Acțiunile sale sunt completate perfect de cele ale substanțelor naturale cu D-glutarat de calciu, dimetilglicină și L-glutation redus, care acționează în diferitele faze enzimatice pentru a degrada și conjuga substanțele toxice, adică neutraliza, pentru a fi mai ușor. eliminat în afara organismului de către organele erectile.

Colina, betaina, metionina și L-carnitina constituie, de asemenea, un cvartet de neînlocuit pentru a facilita transportul și mobilizarea excesului de acizi grași pentru a le elimina mai repede.

În același timp, ficatul trebuie protejat de oxidare, oferindu-i nutrienți antioxidanți precum R-lipoat de sodiu, vitamina C, N-acetil-L-cisteină și acid ellagic, care îl protejează de radicalii liberi și stimulează sinteza internă a glutation, principalul antioxidant hepatic.

În același timp, integritatea peretelui intestinal trebuie menținută pentru a evita hiperpermeabilitatea acestuia și, prin urmare, trecerea substanțelor nedorite în circulația generală, cum ar fi enterotoxinele, pesticidele, bacteriile.

Au un rol important:

– Glutamina, un aminoacid esențial, esențial pentru ca celulele intestinale să își mențină funcțiile
– Curcumina, extrasă din Farmacopeea indiană, care are proprietăți imunitare de reglare și antiinflamatoare ale intestinului.

Pentru a facilita eliminarea toxinelor prin urină, cuplul „rinichi-vezică urinară” trebuie protejat de substanțe naturale precum pectina de lămâie modificată, extracte de brusture și afine comune sau Crataeva nurvala, de reputație antică în medicina ayurvedică pentru acțiunea sa pe vezica urinara.

Majoritatea terapeuților recomandă perioade de detoxifiere regulate, mai mult sau mai puțin lungi și intense pe tot parcursul anului, pentru a facilita asimilarea optimă, simultană sau ulterioară a unui alt nutrient, pentru a optimiza efectele suplimentării și, astfel, pentru a contribui în continuare la bunăstare și longevitate.