Social

Tradiții și obiceiuri în Ajunul Bobotezei! Ce trebuie să facă creștinii în această zi

Ajunul Bobotezei
sursa foto arhiva companiei

În data de 5 ianuarie 2024, creștinii ortodocși vor marca  Ajunul Bobotezei, o zi bogată în semnificații și tradiții cu rădăcini adânci. În conformitate cu învățăturile strămoșești, respectarea datinilor specifice acestei zile aduce cu sine promisiunea îndeplinirii anumitor dorințe.

Ajunul Bobotezei este venerat ca momentul în care cerurile se deschid, iar cei atenți la această manifestare  vor experimenta o protecție divină pe întreaga durată a anului ce începe. Se crede că aceștia vor fi feriți de ghinion și împliniți de fericire.

Tradițional, fetele necăsătorite își pun  busuioc sub pernă în această noapte. Ele pot cere un fir de busuioc de la preotul care binecuvântează casa. Acest simbol al purității și norocului le va dezvălui în vis destinul căsătoriei.

În Ajunul Bobotezei, preotul vizitează credincioșii, aducând aghiasmă mare și binecuvântarea divină. Ospitalitatea acordată duhovnicului în această zi specială atrage, potrivit tradiției, spor, sănătate și ocrotire divină asupra familiei, potrivit Fanatik.