Social

Tragedia momentului! Raed Arafat, anunţ trist: „Clar că nu spunem adevărul”

Tragedia momentului! Raed Arafat, anunţ trist: „Clar că nu spunem adevărul”

COVID-19 continuă să facă victime. Numărul pacienților infectați cu infecțiile SARS-COV-2 crește alarmant. Raed Arafat, șeful DSU, a venit cu cea mai proastă veste a zilei. Varianta Dleta a luat două vieți tinere. „Îmi pare rău de ei, la 30 de ani au decedat de COVID”.

Raed Arafat a atras atenția asupra trendului crescător privind infecțiile SARS-COV-2. În România au fost peste 300 de noi infectări, în ultimele zile, un bilanț din ce în ce mai mare.

„Să spunem că nu ne îngrijorează, clar că nu spunem adevărul. Da.

Când vezi că încep să crească, când ştii că varianta Delta are un comportament mult mai agresiv, să zicem, că se răspândeşte mult mai uşor, încă studiile nu sunt finalizate, dar se pare că are un efect mai serios la nivel de copii…

Nu ştim încă care e procentul, care e impactul, dar ieri vorbeam cu un coleg din Statele Unite şi mi-a spus că în State sunt cam 500 de copii la Terapie Intensivă – bine, erau 50 de milioane de copii, mi-a spus din 50 de milioane nu e mult, dar e un lucru pe care nu l-au văzut până acum”, a declarat Raed Arafat.

Răpuşi de COVID la 30 de ani

Arafat a făcut un anunț trist. Șeful DSU spune că, în țara noastră, doi tineri, au murit din cauza noului virus. „Îmi pare rău de ei, la 30 de ani au decedat de COVID, i-a anunţat Spitalul Babeş şi amândoi fără comorbidităţi, dar nevaccinaţi. Repet: arma o avem”, a declarat Raed Arafat.

În contextul unei rate reduse a vaccinării, este posibil un nou impact asupra secţiilor de terapie intensivă. „La noi, ce ne face să fim mai îngrijoraţi este faptul că lumea nu s-a înghesuit la vaccinare decât la început, avem un procent important nevaccinat, chiar în pofida faptului să avem vaccin şi este gratuit şi poţi să-l accesezi oricând vrei şi chiar poţi să alegi ce vaccin vrei. Asta va duce la două lucruri.

Unu: la o răspândire mai uşoară, pentru că sunt mulţi care nu sunt vaccinaţi. Doi: la un impact pe terapie intensivă”, a mai spus șeful DSU. Medicul a atras atenţia asupra faptului că „multă lume nu mai doreşte să poarte mască în spaţiile închise”, ceea ce înseamnă că „riscăm să avem o situație mai serioasă”. El a susţinut că nu vor fi impuse noi restricţii, dar că, dacă se va ajunge la anumite incidenţe în diverse localităţi, se va reveni asupra măsurilor la nivel local sau zonal, potrivit Capital.