Lifestyle

Tragedie în Israel. Zeci de oameni, uciși într-o busculadă la cel mai mare pelerinaj religios

Tragedie în Israel. Zeci de oameni, uciși într-o busculadă la cel mai mare pelerinaj religios

Tragedie în Israel . 44 de persoane și-au pierdut viața, iar alte zeci au fost rănite, unele în stare gravă. Imaginile terifiante au fost transmise de televiziunile din Israel.

Presa a povestit cu s-a întâmplat tragedia. S-a crezut inițial că o parte a arenei ar fi cedat sub presiunea  credincioși, dar pelerinii s-au călcat în picioare unii pe alții, în momentul în care oameni au încercat să părăsească incinta în același timp.

Zeci de oameni, uciși într-o busculadă la cel mai mare pelerinaj religios

La eveniment au participat aproximativ 100 de mii de evrei. Imediat s-a creat o busculadă pe culoarul devenit complet neîncăpător.

Credincioșii evrei participă la o sărbătoare anuală, prima permisă de guvernul israelian după relaxarea restricțiilor anti-COVID. Alte mii de persoane sunt așteptat astăzi, dar nu este clar în ce condiții va puitea continua festivalul religios.

Pelerinajul, care are loc cu ocazia sărbătorii Lag Baomer, se desfăşoară la Meron, în jurul presupusului mormânt al rabinului Shimon Bar Yochai, un talmudist din secolul al II-lea, căruia i se atribuie scrierea Zoharului, opera centrală a misticismului evreiesc, potrivit Agerpres.

Lag Baomer este o sărbătoare plină de bucurie, ce marchează amintirea încheierii unei epidemii devastatoare în rândul elevilor unei şcoli talmudice din acea vreme.