Info Actual

Info Actual > Diverse > Tragedie la granița României. 15 persoane au ars de vii. A fost declarată „urgență națională”
Diverse

Tragedie la granița României. 15 persoane au ars de vii. A fost declarată „urgență națională”

Tragedie la granița României. 15 persoane au ars de vii. A fost declarată „urgență națională”

Un incendiu devastator a avut loc, joi, la un cămin de bătrâni din localitatea Harkov, în estul Ucrainei.

În acest tragic eveniment și-au pierdut viața 15 persoane, iar alte 11 au fost transportate la spital în stare gravă. Evenimentul este clasificat ca o urgență națională.

Procurorul general ucrainean a declarat că a fost începută o anchetă penală, iar cauza preliminară a tragediei a fost „manipularea neglijentă a dispozitivelor electrice de încălzire”.

La stingerea incendiului au fost implicate șapte echiaje de pompieri.

„Potrivit informaţiilor preliminare, 33 de persoane se aflau în clădire în momentul incendiului dintre care 15 au murit”, se arată într-un comunicat.

„Nouă persoane au fost salvate şi transportate la spital”, au mai precizat serviciile de urgenţă.

Procuroarea generală Irina Veneditkova a anunţat pe Facebook că bilanţul incendiului este de 15 morţi şi 11 răniţi.

„Cauza preliminară a incendiului este manipularea imprudentă a aparatelor electrice”, a mai spus ea, anunţând deschiderea unei anchete penale pentru încălcarea regulilor anti-incendiu.

Incendiul a izbucnit după-amiază la etajul întâi al clădirii cu două etaje, potrivit AFP. A fost nevoie de 50 de pompieri pentru stingerea incendiului.

Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a transmis condoleanţe apropiaţilor victimelor şi le-a cerut forţelor de ordine să-i găsească „în cel mai scut timp posibil” pe vinovaţi.

De asemenea, preşedintele ucrainean Volodîmîr Zelenski l-a desemnat pe ministrul de interne să deschidă şi să coordoneze ancheta cu privire la incident, potrivit diez.md