Știri pe scurt

Tragicul sfârşit al unei tinere gravide într-un spital din Botoşani: „Nu mai rezist de durere”

spitale din romania (sursă foto: defapt.ro)

Tragicul sfârşit al unei tinere gravide într-un spital din Botoşani. Tragedia s-a petrecut în maternitatea din Botoşani, unde o tânără gravidă de 25 de ani, la a cincea sarcină, a murit vineri dimineaţă, la scurt timp după ce a fost internată în stare de urgenţă. Mesajele disperate trimise medicilor înainte de a-i fi fatală această noapte au fost dezvăluite de presa locală.

Tragicul sfârşit al unei tinere gravide. Investigatiile au arătat că sarcina s-a oprit din evoluţie

Presa locală a făcut publice sâmbătă mesajele trimise de tânăra gravidă în 13 săptămâni medicului curant și medicului de gardă în care implora să fie supusă unui chiuretaj:

„Credeţi că se poate ceva să fiu chiuretată în seara asta? Că nu mai rezist de durere, exact ca la naştere, vă rog din suflet”, se citește într-unul dintre mesajele trimise.

Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al maternităţii, a menţionat că unitatea sanitară a constituit o comisie internă pentru a investiga circumstanţele tragediei.

Tânăra a fost adusă cu ambulanţa la maternitate în data de 17 august, la ora 23:30, prezentând sângerare internă redusă, dureri hipogastrice și fiind la a cincea sarcină.

Anterior, avusese trei nașteri naturale şi suferise un avort spontan. Investigațiile au arătat că sarcina s-a oprit din evoluţie recent.

Ce s-a întâmplat la spitalul din Botoșani

Medicul de gardă, conform declaraţiilor sale, a decis să nu efectueze un chiuretaj în cursul nopţii, motivând aceasta prin faptul că sângerarea genitală externă a fost minimă, colul uterin fiind închis și fără semne de avort în curs de desfăşurare.

Cu toate acestea, starea pacientei s-a deteriorat rapid și grav pe data de 18 august la ora 7:30, manifestând dispnee severă și sângerări la nivelul căilor aeriene superioare. În ciuda eforturilor echipei medicale, aceasta a decedat la ora 8:20 din cauza unui stop cardio-respirator iresuscitabil, cu hemoragie la nivelul căilor respiratorii superioare.

 

O necropsie va fi efectuată pentru a determina cauza exactă a decesului. Situația este cu atât mai tragică având în vedere mesajele disperate trimise medicilor de către pacientă. Ultimul mesaj trimis familiei de către tânără a fost „Nu mai pot”, la scurt timp intrând în stop cardio-respirator.

Cazul tragic a generat numeroase discuții și reacții în rândul publicului și se așteaptă răspunsuri clare din partea maternității cu privire la modul în care a fost gestionată această situație.

Sursa: ProTV News