Diverse

Caz șocant la Botoșani. O femeie gravidă, mușcată de cap de un câine agresiv, a ajuns de urgență la spital. Ce povestesc medicii

Caz șocant la Botoșani. O femeie gravidă, mușcată de cap de un câine agresiv, a ajuns de urgență la spital. Ce povestesc medicii
Foto: freerider.ro

Din seria incredibil dar adevărat face parte și această poveste. O femeie gravidă a fost mușcată de cap de un câine periculos și a ajuns în stare gravă la spital. Incidentul a avut loc cu câteva zile în urmă, la o stână din Botoșani, iar între timp, din fericire, femeia a și născut cu ajutorul medicilor care a fost oportun și are acum o fetiță sănătoasă.

Caz șocant la Botoșani. O femeie gravidă, mușcată de cap de un câine agresiv, a ajuns de urgență la spital. Ce povestesc medicii

Femeia chiar dacă era însărcinată, cu un termen destul de înaintat, își aștepta liniștită sorocul. Într-o zi senină, profitând de vremea frumoasă de afară, ea s-a gândit să meargă la o stână aflată în apropierea localităţii Cristeşti, în vizită la iubitul ei, în vârstă de 22 de ani.

Acesta este cioban la stâna din marginea satului, iar tânăra îl vizita destul de des. De această dată, însă, unul dintre câinii de la această stână, un ciobănesc mioritic destul de masiv după conformatul lui, a devenit extrem de agresiv și a muşcat-o direct de cap.

Ce au povestit medicii

Colţii şi gura masivă i-au provocat tinerei răni foarte grave la cap, inclusiv la o ureche. Femeia a fost preluată de o ambulanţă și a ajuns direct în sala de operaţii.

„Pacienta a ajuns în serviciul nostru cu o plagă fronto-temporo-parietală-occipitală dreaptă prin agresiune animală. Practic colţii câinelui i-au afectat jumătate din craniu. A fost internată în secția de neurochirurgie pentru o intervenţie chirurgicală de urgenţă. Din fericire, ulterior starea ei s-a stabilizat şi a fost direcționată spre Maternitate”, a precizat un medic din cadrul UPU-SMURD, pentru media locală.

La scurt timp, tânăra, cu ajutorul oportun al medicilor, a născut prin cezariană, o fetiţă de 3.2 kilograme. În prezent, atât ea cât şi copila sunt în stare bună, sub supraveghere, la spital.

Recomandări pentru întâlnirile cu câinii de la stână

Un lucru este cert: câinii au ajuns pe acele plaiuri înaintea noastră și trebuie să-i respectăm. Iar sfatul acesta asta vine de la o persoană care s-a confruntat cu cel puțin 30 de astfel de creaturi uriașe, doar anul acesta, povestește un iubitor de excursii în natură.

1.Prima și cea mai frecventă greșeală este să mărești cadența atunci când îi vezi, indiferent dacă ești pe jos sau pe bicicletă. Ești speriat, un lucru firesc, dar ai nevoie de puțină stăpânire de sine. Oprește-te, căci astfel le dai un motiv în minus să alerge după tine. Dacă ciobanul este de treabă va interveni și îi va alunga.

2.Dacă aceștia se îndepărtează după ce te-au lătrat, nu o lua la fugă sau nu te urca imediat pe bicicletă ca să începi să pedalezi. Mergi frumos pe jos sau pe lângă bicicletă până ce iei o distanță rezonabilă.

3.Vorbește cu ei, calm, nu arăta frică. Nu te întoarec cu spatele, nu striga, nu țipa, nu trebuie să dai din mâini și nu exprima agresivitate!

Acestea sunt doar trei sfaturi poste pe un blog de călătorii montane.