Info Actual

Info Actual > Showbiz > Traian Băsescu șterge pe jos cu Firea: „Sunteți de 10 ori mai coruptă decât Nicușor Dan”
Showbiz

Traian Băsescu șterge pe jos cu Firea: „Sunteți de 10 ori mai coruptă decât Nicușor Dan”

Traian Băsescu șterge pe jos cu Firea: „Sunteți de 10 ori mai coruptă decât Nicușor Dan”

Traian Băsescu șterge pe jos cu Firea. Întâlnirea de gradul zero aseară, găzduită de Victor Ciutacu, între Traian Băsescu și Gabriela Firea, s-a lăsat cu acuzații grave de ambele părți, spre deliciul publicului, care știe că o astfel de discuție se lasă întotdeauna cu scântei, dar și cu afirmații foarte directe la adresa adversarului politic.

„Gropile put, doamnă!”

Invitat în emisiunea de la România TV, Băsescu s-a lansat de la bun început într-o serie de critici la adresa actualului primar al Capitalei, sugerând că nu se ridică deloc la înălțimea funcțiiei. Primarul general a intrat în direct pentru a-i răspunde candidatului PMP.

Traian Băsescu: Mă fraților, hai, că dacă tot vorbim cinstit, hai să vorbim cinstit. Dna Firea e de 10 ori mai coruptă decât el, e putredă.

Victor Ciutacu: Aveti dovezi?

Băsescu: Credeti că eu vorbesc degeaba? Sunteți de 10 ori mai coruptă decât Nicușor Dan.

Gabriela Firea intervine în direct.

Traian Băsescu șterge pe jos cu Firea: „Sunteți de 10 ori mai coruptă decât Nicușor Dan”

Băsescu: Vă spun înainte să intrați, sunteți coruptă până în măduva oaselor, nu mai vorbiți de Nicușor.

Firea: Vreau să răspund, din respect pentru cetățeni, acestui val de acuzații nedemne ale dlui Basescu,

Basescu: Eu nu aud, nu-mi luați sonorul. Să-i aud glăsciorul dnei Firea. Cea mai preacinstită fecioară a Bucureștiului.

Firea: Dacă nu are alt argument decât jignirile, nu putem intra în dialog. Credeam că ne vedem săptămâna viitoare la dezbatere sa spunem proiectele pentru București.

Băsescu: Dna Firea, sunteți putredă de coruptă, dna Firea.

După un asemenea preludiu, inevitabil spiritele s-au încins, iar cei doi temperamentali politicieni au făcut spectacol în direct. O acuzație foarte precisă a liderului PMP s-a referit la gropile ecologice ale Bucureștiului, „care put”. În replica, Firea i-a amintit fostului președinte că ordinele de gunoi au aviz de la Agenția de Mediu. „Sunt dispusă să mergem săptămâna viitoare, dar la orele la care se fac controalele Gărzii de mediu nu miroase atât de tare”.

„Dacă domnul Băsescu nu are alte argumente, decât jignirile, înseamnă că nu putem purta un dialog. Eu credeam că ne putem vedea la dezbatere săptămâna viitoare să ne spunem proiectele pe care le avem în vedere pentru Bucureşti şi ce am făcut în continure, dar daca va veni să mă jignească înseamnă că nu putem purta un dialog civilizat.

-A afirmat că „în Bucureşti pute”. Îl întreb pe domnul preşedinte de ce nu face niciun fel de întâmpinare şi de ce nu a făcut nici ca preşedinte, nici ca europarlamentar. Ar fi putut afla că gropile de gunoi sunt autorizate, deci au autorizaţii integrate de mediu din partea Ministerului Mediului. Haideţi să-l întrebăm pe ministrul Mediului, Costel Alexe, de ce menţine autorizaţiile la gropile de gunoi, acolo unde Băsescu şi cetăţenii afectaţi afirmă că „pute”. Eu am făcut multe demersuri în aceşti ani şi m-am lovit de un blocaj, spunându-mi-se că la orele la care se fac verificările de către garda de mediu nu miroase atât de tare şi că acel miros nu afectează populaţia”, a spus Gabriela Firea.

„La Strasbourg poate ați fost în excursie”

Politicianul PMP i-a replicat imediat: „Eu nu mă duc, doamnă, în controale. Ați pierdut ocazia să învățați ceva. Eu mă duc cu un proiect de procesare a gunoiului menajer la Bruxelles, doamnă!. Vă trimit aceste documente”. Firea l-a contracarat imediat pe Băsescu, explicând că a aplicat pentru această finanțare, „sunt deja depuse la Strasbourg (n.r. – documentația de proiect).

Băsescu i-a atras atenția că proiectele nu se predau la Strasbourg, unde e Comisia Europeană, ci la Bruxelles, unde este Parlamentul European, care se întrunește doar o dată pe lună. „Am avut mai multe întâlniri, se depune în primul rând cu echipele tehnice, a fost răspunsul Gabrielei Firea. „La Strasbourg poate ați fost în excursie, doamnă”, a fost comentariul sarcastic al lui Traian Băsescu.

La finalul discuţiei, cei doi candidați au negociat chiar şi o dezbatere care să ţină 2-3 ore. „Nu m-ați păcălit în campania asta, doamna Firea. Sunt funcții pentru care dvs. și Nicușor Dan sunteți incompetenți. Haideți să anunțăm jurnaliștii că suntem într-un loc, haideți să ne vedem la Primărie ca să vă arăt cât de coruptă sunteți.

– Președintele merge într-o direcție care nu îl onorează…

– Am o plăcere să vă stric somnul. Înţeleg, doamna Firea că sunteţi de acord să avem o întâlnire, o dezbatere de două ore. Mai aduceţi pe cine vreţi, dar să nu-l aduceţi pe soţ pentru că am mult respect pentru el, e un excepţional ofiţer. Cu ăla nu veniţi, că ştie, a spus Băsescu.

– Eu vin cu Billy, cu căţeluşul Billy. Poate vine Nicuşor Dan cu Câinele. Îl invităm şi pe Nicuşor Dan cu Câinele din Parcul Orăşelul Copiilor, a răspuns Gabriela Firea.