Social

Tratament gratuit! Cine sunt românii care beneficiază

Tratament balnear, sursa foto dodo travel
sursa foto: arhiva companiei

În acest an, se estimează că vor fi disponibile 60.400 de bilete pentru facilitățile de tratament, reprezentând o creștere a plafonului alocat de la 300.000 la 400.000 de lei.

Printre beneficiarii acestor facilități se numără:

-pensionarii de invaliditate;

-persoanele care au suferit persecuții politice în perioade de dictatură;

-veteranii de război sau văduvele acestora;

-persoanele cu handicap.

Procedura de depunere a documentației la Casa de Pensii nu suferă modificări. Un concurs bazat pe punctaje va determina cine va beneficia de aceste bilete. Vor fi acordate fie în mod gratuit, fie parțial, în conformitate cu limita stabilită, respectând legislația în vigoare.

„Pot solicita bilete de tratament pensionarii și asigurații sistemului public de pensii. Un procent de maxim 15% din numărul total al biletelor va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum şi persoanelor care au suferit accidente de muncă sau boli profesionale.
Reamintim că acordarea prestațiilor privind tratamentul balnear se face prin atribuirea de bilete de tratament persoanelor îndreptățite, în limita numărului de locuri asigurate prin unitățile aflate în proprietatea CNPP, precum și a numărului de locuri contractate cu alți operatori economici de profil și a sumelor alocate pentru această prestație prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat. La cele 60.420 de locuri se vor adăuga(…) bilete de tratament balnear contractate cu alți operatori economici de profil, după încheierea unor contracte subsecvente, în baza unui nou acord cadru”, transmite CNPP.
Lista stațiunilor și tarifele aferente biletelor aici, iar criteriile de acordare pentru bilete aici.