Lifestyle

Tratament gratuit pentru bolnavii de cancer! Beneficiază și persoanele neasigurate

cancer
sursa foto: arhiva companiei

Persoanele neasigurate vor putea beneficia de servicii esențiale pentru depistarea timpurie a bolilor oncologice și confirmarea diagnosticului. Această decizie a fost aprobată de Guvern. Pacienții diagnosticați cu cancer vor fi tratați gratuit prin Programul Național de Oncologie.

De asemenea, persoanele neasigurate vor avea acces la aceleași servicii ca și cele asigurate pentru testarea virusului hepatitic B, virusului hepatitic C și, în cazul gravidelor, virusului HIV.

Această hotărâre modifică HG nr. 521/2023. Această hotărâre aprobă pachetele de servicii și Contractul-cadru privind acordarea asistenței medicale.

„Actul normativ vizează continuarea implementării Planului naţional de prevenire şi combatere a cancerului în România. Modificările aduse vizează asigurarea accesului persoanelor neasigurate la servicii necesare pentru depistarea precoce a afecţiunilor oncologice (n.r. cancer) şi la servicii de confirmare a diagnosticului, la nivelul asistenţei medicale ambulatorii de specialitate pentru specialităţile clinice, la nivelul asistenţei medicale ambulatorii de specialitate pentru specialităţile paraclinice şi la nivelul asistenţei medicale spitaliceşti.  Aceşti pacienţi sunt trataţi gratuit în cadrul Programului Naţional de Oncologie”, se arată în document, potrivit Bursa.