Social

„Tratament minune” care a dat rezultate! Un medic din Timișoara a vindecat 15 români de coronavirus

Tratament minune” care a dat rezultate! Un medic din Timișoara, alături de echipa de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, a vindecat 15 români de coronavirus.

Grupul de Comunicare Strategică de la nivelul Guvernului României a transmis marți, 17 martie, că 15 pacienți cu coronavirus au fost vindecați și externați la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara. Doctorul Virgil Musta, medic primar boli infecțioase, face parte din echipa care a vindecat acești pacienți. Acesta a explicat care au fost procedurile urmate de medicii din Timișoara, care au condus la aceste rezultate.

Virgil Musta a ținut să precizeze că tratamentul dă rezultate bune în cazul pacienților tineri sau de vârsta a doua. Doctorul susține că bătrânii au, de obicei, nevoie și de alte medicamente, precum și de terapie cu „plămân artificial”, pentru a primi oxigen. Conform tion.ro, Virgil Musta spune că, alături de echipa sa, două elemente l-au ajutat să vindece pacienții respectivi.

„Ei se vindecă datorită a două conjuncturi – sunt pacienți tineri, cu forme ușoare ale bolii, sau chiar asimptomatici, și doi – prin terapia pe care noi o administrăm, sunt două substanțe antiretrovirale. Noi folosim o schemă la recomandarea domnului profesor Adrian Streinu Cercel, o tabletă care conține două substanțe antivirale, care este folosită și în cazul altei afecțiuni. Singura metodă eficientă împotriva epidemiei este prevenția. Când vor apărea foarte multe cazuri, atunci vor fi afectate și persoanele din grupele de risc, bătrânii, iar în cazul acestora, evoluția, chiar și sub terapie, va fi mult mai diferită față de cei tineri”, a declarat dr. Musta.