Lifestyle

Tribut impresionant adus lui Diego Maradona. Stadionul orașului va purta numele jucătorului argentinian

Tribut impresionant adus lui Diego Maradona. Stadionul orașului va purta numele jucătorului argentinian

Tribut impresionant adus lui Diego Maradona. Stadionul orașului va purta numele jucătorului argentinian. Sunt fanii lui Maradona, adunați cu zeci de mii pentru un ultim omagiu în fața Palatului prezidențial din Buenos Aires, unde a fost depus corpul celui considerat erou național.

Oamenii au stat la cozi enorme pentru a ajunge în preajma sicriului, înfășurat în drapelul Argentinei și cu celebrul tricou cu numărul 10 în care Diego Maradona a câștigat titlul mondial în 1986. Dacă în clădire a fost o ordine relativ impusă de pandemie, afară poliția a fost nevoită să intervină cu tunuri cu apă și gaze lacrimogene pentru a opri mulțimea să se îmbulzească spre intrare.

După tributul popular, legendarul fotbalist a fost înmormântat în cadrul unei ceremonii restrânse la membrii familiei, în timp ce Argentina este încă în perioada de doliu de trei zile, scrie Rador.

Omagiu şi în Italia, la Napoli, unde Maradona a jucat în anii de glorie. Primarul Luigi di Magistris a anunțat ieri că stadionul orașului va purta numele jucătorului argentinian.

Luigi di Magistris: Unicul, inestimabilul, inimitabilul, a unit un popor, a eliberat energie, a fost iubit chiar și pentru contradicţiile din afara terenului, pentru nesiguranță, pentru că a fost unul dintre ai noștri, cum se spune la Napoli și, prin urmare, ni-l vom aminti dedicându-i stadionul.

Diego Armando Maradona a murit

Diego Armando Maradona a murit de inimă la 60 de ani, după o operație pe creier pentru înlăturarea unui hematom. Medicul personal și avocatul au criticat modul în care a fost tratat marele fotbalist.

Doctorul său spune că operația nu era o urgență și că Maradona a fost externat fără să i se mai asigure asistență medicală.