Culinar

Trucuri secrete pentru chiftele magice, la cuptor. Nu vă veți mai sătura

Trucuri secrete pentru chiftele magice, la cuptor. Nu vă veți mai sătura

Când vine vorba de o porție zdravănă de chiftele, cura de slăbire devine doar o amintire. Dar pentru că prăjelile nu fac bine nimănui, cea mai bună formă în care să le consumăm, sunt la cuptor. Vă veți bucura de toată savoarea lor, nu veți avea probleme cu caloriile, în plus, gustul acestora este cu adevărat extraordinar.

Veți economisi și ulei

Chiftelele la cuptor nu sunt doar bune pentru organism, ci vă ajută să faceți și economie la ulei. Mai mult decât atât, nici bucătăria nu se murdărește, iar gospodinele sunt fericite. Pentru a pregăti minunatele chiftele sunt 600 g de carne tocată (carne de vită sau amestec de carne de vită cu porc), 50 g ceapă, 30 g pâine uscată, 40 g lapte, 1 ou, 1 cățel de usturoi, 1 crenguță de pătrunjel, 1 strop de ulei de măsline (opțional), pesmet (sau făină pentru acoperire), sare, piper.

Mod de preparare

Pentru început, înmuiați pâinea în lapte și tăiați ceapa în bucăți cât mai mici. Este un truc care va face chiftelele senzaționale. Amestecați ceapa cu carnea, tocați mărunt usturoiul și pătrunjelul. Adăugați și restul ingredientelor, oul și pâinea înmuiată în lapte și condimentați cu sare și piper.

Amestecați foarte bine până când se integrează toate ingredientele. Pregătiți biluțele de chiftele și, dacă doriți, treceți la final și prin pesmet. Dacă nu, făina este de ajuns. Puneți o hârtie de copt pe tava de cuptor și turnați un strop de ulei de măsline peste fiecare chifteluță, astfel că aceasta nu se va prinde de tavă.

În plus, chiftelele vor ieși mai suculente. Chifteluțele se lasă la copt în jur de jumătate de oră, dar depinde și de mărimea chiftelelor. La jumătatea timpului, întoarceți chiftelele pe cealaltă parte, pentru a se coace uniform.

Nu faceți chiftele mici, pentru că se vor arde

După ce sunt gata, le puteți consuma ca atare sau le puteți face un sos extraordinar, din roșii de casă. Este o variantă care va fi pe placul oricărui cârcotaș. Dacă alegeți să faceți chifteluțe cu sos, după ce le introduceți lăsați să mai dea într-un clocot, pentru a pătrunde toate aromele. Un truc care vă va fi de folos este să nu faceți chiftelele mici, pentru că se vor usca atunci când le introduceți în cuptor.

Sursă foto: diaspora