Info Actual > Diverse > Tu știi să îți îngrijești pielea, părul și unghiile? Iată 5 sfaturi simple
Diverse

Tu știi să îți îngrijești pielea, părul și unghiile? Iată 5 sfaturi simple

Tu știi să îți îngrijești pielea, părul și unghiile? Iată 5 sfaturi simple

Ai avut vreodată probleme atât de mari cu pielea, părul și unghiile când s-a schimbat sezonul? Ți-ai luat vreodata inima în dinți și ai apelat la medic sau la un prieten să-ți ofere un sfat?

Tu știi să îți îngrijești pielea, părul și unghiile? Iată 5 sfaturi simple

Dacă nu ai făcut asta până acum, Anil Khandelwal, fondator, Yogic Secrets a împărtășit 5 sfaturi simple pentru o piele sănătoasă și strălucitoare, un păr lucios și, bineînțeles, nu în ultimul rând, unghiile puternice și strălucitoare:

Pentru a obține aceste lucruri, împreună cu produsele de îngrijire personală, trebuie să ne concentrăm mai mult pe a fi sănătoși din punct de vedere intern, precum și să dobândim nutrienții adecvați care vor realiza toate acestea.

1. O “HIDRATARE BUNĂ” ESTE CHEIA PENTRU O PIELE SĂNĂTOASĂ

Vremea caldă și transpirația din timpul verii duc corpul la deshidratare, așa că îmbuteliați-vă aportul de apă cel puțin 3 până la 4l/zi, ceea ce vă va ajuta să vă câștigați elasticitatea pielii, să vă hidratați pielea și să mențineți umiditatea optimă a pielii. Prin consumul optim de apă se va asigura, de asemenea, că nutrienții esențiali sunt obtinerea circulat la celulele pielii.

2. O ALIMENTAȚIE SĂNĂTOASĂ

Dacă într-adevăr tânjiți după un păr puternic și lucios, o piele strălucitoare și unghii puternice, toate acestea nu sunt încorporate de o dietă bună, deoarece sistemul nostru alimentar este lipsit și de vitamine și minerale, care sunt esențiale pentru a obține aceste lucruri. Includeți anumite alimente și suplimente în dietă pentru a umple acest gol: Promovează sănătatea pielii și a unghiilor prin creșterea sănătoasă a celulelor și ajută la metabolismul carbohidraților, aminoacizilor care sunt esențiali pentru o piele strălucitoare și creșterea unghiilor. Se găsește mai ales în gălbenușurile de ou, soia, arahide, semințe de floarea-soarelui, migdale, somon, cartofi dulci, ciuperci, broccoli, banane, drojdie și avocado.

3. MAGNEZIU

Când vă lipsește acest mineral miraculos din alimentație, nivelul de acizi grași de la suprafața pielii și nivelul de colagen – care menține pielea suplă și hidratată – vor scădea. Fața ta va deveni mai uscată,tonusul neuniform al pielii fiind de asemenea predispusă la riduri,așa că acest mineral crucial este important pentru piele și unghii deoarece ajută la sinteza proteinelor și la formarea de noi unghii. Magneziul poate ajuta, de asemenea, la protejarea pielii împotriva daunelor externe, deoarece reglează regenerarea și repararea celulară, crescând recuperarea atunci când pielea este deranjată și rezistența atunci când este atacată. Alimente precum semințele de floarea-soarelui, nucile, legumele, spanacul, banana, cerealele integrale sunt câteva surse bune, altfel puteți încerca oricând suplimente alimentare funcționale pentru a face față deficienței.

4. EVITAȚI STRESUL

Stresul poate fi o dăunător pentru că atunci când suntem foarte stresați din orice motiv, ne consumă toată energia pozitivă și duce la niveluri mai ridicate de anxietate, neliniște și gânduri negative care au un impact asupra sănătății pielii noastre în general. Erupțiile cutanate, ridurile, cearcănele, problemele de acnee, problemele hormonale, căderea severă a părului, unghiile fragile și slabe sunt semne ale stresului. Unele dintre alimente vă pot ajuta să luptați cu stresul, cum ar fi ceaiul din plante, ciocolata neagră, cerealele integrale, avocado, peștele, nucile, citricele, probioticele, alimentele bogate în fibre.

5. ACTIVITĂȚI FIZICE

Este o modalitate naturală care vă poate oferi o piele mai sănătoasă și strălucitoare, alături de numeroase alte beneficii. Exercițiile fizice au un efect de întinerire generală. Exercițiile fizice regulate înseamnă, de asemenea, o mai bună circulație a sângelui în corp – la nivelul degetelor de la mâini, al unghiilor de la mâini, de la picioare și de la picioare. De fapt, exercițiile fizice aduc beneficii întregului organism, deoarece îmbunătățesc rezistența sistemului circulator și respirator, ceea ce înseamnă, de asemenea, o mai bună oxigenare în tot corpul. Pentru păr face minuni cum ar fi: creșterea părului și previne căderea părului,de asemenea, menține scalpul sănătos și previne înfundarea porilor, luptă și împotriva radicalilor liberi. Antrenamentul regulat îți oferă o piele strălucitoare, o față fără riduri și ajută și la prevenirea acneei, potrivit timesofindia.com