Lifestyle

Tudor Gheorghe a împlinit 75 de ani! „Am atâtea lucruri de făcut!”

Tudor Gheorghe a împlinit 75 de ani! „Am atâtea lucruri de făcut!”

Tudor Gheorghe a împlinit 75 de ani! „Am atâtea lucruri de făcut!”

Cel denumit  menestrelul Oteniei, a împlinit 75 de ani pe 1 august. Dintre aceștia, 60 de ani i-a trăit pe scenă, cântând românilor. Într-un interviu acordat pentru Marius Tucă, Tudor Gheorghe a mărturisit că izloarea la domiciliu a fost o mare binecuvântare pentru el.

„Mă întreabă lumea cum suport. Ei bine, pentru mine, un tip care timp de 230-250 de zile pe an bântuie prin țară, prin turnee, statul acasă a fost o binecuvântare. Da, domnule, am stat acasă! Am scris, m-am odihnit, am visat, am gătit, m-am relaxat, am făcut sport, nu m-am plictisit nicio secundă. M-am certat cu nepotul meu…

Vezi tu, tot se vaită mulți că se plictisesc. Băi, frate, înseamnă că nu știi să gândești. Cum să te plictisești? Citește, fă ceva! N-ai cum… Oamenii lipsiți total de fantezie se plictisesc. Cum să te plictisești? Eu am atâtea lucruri de făcut!”, a spus maestrul.

Tudor Gheorghe: „Mă văd cântând cu masca pe figură”

Acesta consideră că românii, în general, trăiesc acum un sentiment de teamă. Pandemia a reușit să panicheze oamenii, ceea ce e trist.

„Poporul român, în pandmie e panicat, pe bună dreptate. E speriat. Mai puțin, constat cu mare părere de rău că nu a prea înțeles despre ce este vorba. E felul nostru de a fi exuberanți, de a nu crede… Cred că prea mult am fost păcăliți de-a lungul istoriei și nu mai credem”, este de părere Tudor Gheorghe.

Marele rapsod recunoaște că reluarea concertelor va fi o problemă. Tudor Gheorghe este dispus să încerece să cânte și cu masca pe față. Artistul nu primește sponsorizări, așa că toți oamenii din orchestră, dimpreună cu el, depind de oamenii care plătesc bilete direct la cas.

„Dacă ăștia o țin tot timpul așa, să avem masca pe figură, eu mă și văd cântând cu masca pe figură. Îmi place ca idee. Toată orchestra cu mască… Viorile mai merg, dar fac o gaură în mască să câte ăla la oboi?

Doi la mână – spectacolele mele nu sunt sponsorizate. Pe mine mă ține publicul care mă cinstește cu prezența. Ori dacă tu vii și îmi faci mie ordine, îmi spui că nu mai pot să intre decât 100 de inși, cum plătesc eu orchestra de lângă mine?”, se întreabă Tudor Gheorghe