Info Actual

Info Actual > Showbiz > Tudor Gheorghe nu mai apare la TV. Artistul a explicat cauzele
Showbiz

Tudor Gheorghe nu mai apare la TV. Artistul a explicat cauzele

Tudor Gheorghe nu mai apare la TV. Artistul a explicat cauzele

Tudor Gheorghe nu mai apare la TV. Artistul a explicat cauzele. „Ministrii s-au tot schimbat, eu am ramas, am rezistat tuturor tentatiilor si n-am facut niciun compromis. N-am cantat la botezuri, n-am cantat la nunti…Consider ca e o infirmitate, nu am nimic cu oamenii care din asta traiesc”.

Tudor Gheorghe, cântăreț, compozitor și actor român provenit dintr-o familie de țărani, a explicat de ce nu mai apare pe micile ecrane. În ultima perioadă, artistul nu a mai apărut la TV. De ce? Nu mai este invitat de televiziuni pentru că nu se mai încadrează în noile grilele de programe. Producătorii emisiunilor TV spun că el face parte din zona showbiz-ului, însă acesta și-a spus punctul de vedere vis-a-vis de încadrarea lui în grilele TV.

Tudor Gheorghe nu mai apare la TV. Artistul a explicat cauzele

„Eu intotdeauna am fost o institutie paralela cu institutiile de promovare a culturii romane. Ei au avut treburile lor, eu pe ale mele. Ei au avut si alte interese, pe mine nu m-a interesat decat promovarea poeziei romane, a limbii romane. Ministrii s-au tot schimbat, eu am ramas, am rezistat tuturor tentatiilor si n-am facut niciun compromis. N-am cantat la botezuri, n-am cantat la nunti…

Tudor Gheorghe nu mai apare la TV. Consider ca e o infirmitate, nu am nimic cu oamenii care din asta traiesc. Iar aparitiile mele la televiziune sunt extrem de rare, pentru ca nu am la ce emisiuni sa ma duc. Nu ma incadrez in grilele lor. Ei spun ca sunt din zona showbiz-ului, dar eu le-am spus ca nu am nimic in comun cu asta. Ar trebui sa fiu inclus in zona culturala”.

extrem de revoltat, artistul de 75 de ani spune că televiziunile nu au niciun interes sa promoveze lucrurile esentiale ale culturii românești. Acesta mai spune că publicul te uită repede dacă nu sunt păstrate anumite standarde. Iar artiștii de astăzi aleg calea ce mai ușoară.

„Ori televiziunile, toate, n-au niciun interes sa promoveze lucrurile esentiale ale culturii noastre. Ei fug dupa rating. Si au si mentalitatea stupida ca asta vrea publicul. Nu e adevarat. Publicul ia ce-i dai tu. Dar, daca nu păstrezi un anumit standard, publicul te uita repede. Eu am studiat 40 de ani fenomenul acesta numit public. Cu cat cobori stacheta mai jos, cu atat te uita mai repede. Tu trebuie sa faci in asa fel incat sa-l ridici, nu sa te cobori tu la nivelul lui. Ori artistii de astazi, in general, aleg calea mai usoara, potrivit stirisinoutati.ro.

Tudor Gheorghe este de părere că salvarea culturii vine doar din educație, însă artiștii cu renume sunt „vinovati ca acceptam asa ceva”.

Tudor Gheorghe nu mai apare la TV. Artistul, care a realizat mai mult de 22 de spectacole de muzică și poezie, spune că „perioada comunistă  în care am fost terminati din punct de vedere al demnitatii spirituale, iar acum nu ne-am revenit din soc. Suntem încă bezmetici.”

„Acum nu mai sunt piloni, nu mai avem oameni de referinta. Ne-a distrus perioada comunista, in care am fost terminati din punct de vedere al demnitatii spirituale, iar acum nu ne-am revenit din soc. Suntem inca bezmetici. Noua ni se propun modele pipitele de la televizor. Sa zicem ca esti o fata desteapta, termini psihologia si nu te angajeaza nimeni, pentru ca nu ai experienta. Pai unde capeti experienta daca nu te angajeaza nimeni. Si ce-si spune ea? Nu mai bine sa fiu asistenta la Capatos? Ma cunoaste toata tara! Acum, modelele care ni se propun sunt false.

Salvarea Romaniei vine doar din educatie. Cele doua ministere – al Educatiei si al Culturii – ar trebui sa conlucreze. Ori, cata vreme se acorda trei virgula nu stiu cat la suta din PIB la Invatamant si zero virgula ceva la Cultura, nu avem nicio sansa. Mereu aud ca e o conspiratie impotriva noastra. Dar noi suntem singurii vinovati ca acceptam asa ceva.”