Lifestyle

Tulburător! Cazul Alec Baldwin are rădăcini adânci. Încet, încet, iese la iveală adevărul

Tulburător! Cazul Alec Baldwin are rădăcini adânci. Încet, încet, iese la iveală adevărul

Ultimele informații din cazul Alec Baldwin sunt tulburătoare. Asistentul de regie care i-a dat lui Alec Baldwin o armă cu gloanțe reale a încălcat din nou regulile.

Asistentul de regie nu este la prima greșeală. El fusese concediat din echipa unui alt film, în 2019, după ce un coleg a fost rănit ușor de o armă de recuzită. Săptămîna trecută, în timpul turnării westernului Rust, a ignorat din nou regulile. I-a dat lui Alec Baldwin o armă care ar fi trebuit să fie goală, fără să o verifice.

„Dave Halls a fost concediat de pe platoul în 2019, după ce un membru al echipei a suferit răni uşoare cînd o armă a fost acţionată accidental”, a declarat pentru AFP un producător al filmului respectiv, care nu a apărut încă pe ecrane, scrie Agerpres.

„Halls a fost dat afară de pe platou imediat. Producţia nu a început să turneze din nou pînă cînd Dave nu a părăsit scena”, a adăugat sursa, precizînd că a fost făcut un raport scris în acel moment.

Pe platourile de filmare a westernului „Rust”, Dave Halls i-a dat lui Alec Baldwin o armă presupusă goală pe care actorul a folosit-o pentru a repeta o scenă. Înainte, pistolul trecuse și prin mîinile armurierului, o tînără de 24 de ani, fără experiență. Ea ar fi trebuit să se asigure că arma nu este încărcată.

Potrivit unei surse citate de presa americană, arma cu care actorul a ucis-o pe directoarea de imagine și l-a rănit pe regizor fusese folosită, cu cîteva ore mai devreme, pentru un tir în cutii de conserve.

Presa americană a dat publicității înregistrarea apelului de urgență care a anunțat tragedia de pe platoul de filmare 911, care este locația pentru urgența dumneavoastră?

Avem nevoie de o ambulanță la Bonanza Creek Ranch chiar acum. Avem doi oameni împușcați accidental pe un platou de filmare.

Ați spus că cineva a fost împușcat?

Doi oameni împușcați accidental pe un platou de filmare la Bonanza Creek Ranch. Vă pun în legătură cu dispeceratul medical, nu închideți.

…Avem nevoie de ajutor. Regizorul și cameramanul nostru au fost împușcați.

Deci era încărcat cu un glonț adevărat?

Nu știu să vă spun. Avem doi răniți.

Le aducem deja (ambulanțele, n.r.) acolo. Rămîneți cu mine la telefon.

Acest nenorocit de asistent care a țipat la mine la prînz pentru că întrebam de revizuiri, nenorocitul ăsta. L-ai văzut… A țipat la mine? El ar fi trebuit să verifice arma, el este responsabil pentru ce s-a întîmplat. Eram acolo și repetam și s-a descărcat. Am fugit, am fugit cu toții.

Asistentul de regie care i-a dat lui Alec Baldwin o armă cu gloanțe reale nu este la prima greșeală. El fusese concediat din echipa unui alt film, în 2019, după ce un coleg a fost rănit ușor de o armă de recuzită. Săptămîna trecută, în timpul turnării westernului Rust, a ignorat din nou regulile. I-a dat lui Alec Baldwin o armă care ar fi trebuit să fie goală, fără să o verifice.