Lifestyle

Turismul de adâncime. Poți vizita epava Titanicului, însă prețul biletului este unul piperat

Turismul de adâncime. Poți vizita epava Titanicului, însă prețul biletului este unul piperat
Foto: colaj opiniatimisoarei/OceanGate Expeditions

Pe uscat le avem pe toate, așa că am coborât și pe fundul mărilor unde au venit arhitecții și creatorii vizionari ai lumii de mâine să creeze noi muzee subacvatice și să fie lansat, cu această ocazie, și un nou tip de turism: turismul de adâncime. Care este propunerea pentru noua variantă inedită de turism și cât costă ea, în continuare, la Infoactual.

 Prețul pentru a vedea epava Titanicului este unul uriaș, de domeniul fanteziei

Noi imagini de înaltă rezoluție ale Titanicului oferă o imagine a ambițiilor industriei turismului de mare adâncime. Primii turiști nu au întârziat să apară și au plătit deja 250.000 de dolari, pentru a lua un submarin care să îi ducă în locul unde se află epava.

Turiștii au plătit cei 250.000 de dolari pentru a se plimba cu un submarin operat de OceanGate Expeditions, coborând la o adâncime de 2,4 mile adâncime în Mare, pentru a vedea epava Titanicului.

Noile imagini cu epava Titanicului, publicate săptămâna trecută de o companie de explorare comercială, arată în detalii vii „nava condamnată”, așa o numesc reporterii de la New York Times, și au evidențiat faptul că lumea pentru turiștii bogați nu se extinde doar în spațiu, ci și în adâncurile mării.

Clipul de un minut a fost distribuit de OceanGate Expeditions, o companie care duce turiști plătitori pentru plimbările cu submarinele la epave și alte canioane subacvatice.

Pentru expediția Titanic din această vară, oaspeții au plătit 250.000 de dolari pentru a coborî cu  submarinul la aproximativ 3,5 km până la locul unde epava se află pe fundul mării.

De când nava uriașă a fost găsită în poziție verticală și împărțită în două secțiuni în 1985, la mai puțin de 400 de mile de Newfoundland, aceasta a captivat istoricii, arheologii și alții. Stockton Rush, președintele OceanGate, a declarat că explorarea privată este necesară pentru a continua să alimenteze această fascinație.

Nicio entitate publică nu va finanța întoarcerea la Titanic,” a declarat președintele companiei, Rush. „Există alte situri care sunt mai noi și care au probabil o valoare științifică mai mare.”

OceanGate a condus până acum, deja, două expediții în acest loc și mai are una planificată pentru 2023. Scufundările durează aproximativ opt ore, inclusiv cele aproximativ 2,5 ore necesare pentru coborâre și urcare în fiecare sens.

Unii oameni efectuează cercetări în sit, care a devenit un recif ce găzduiește numeroase organisme. O altă echipă documentează epava cu ajutorul unor camere de înaltă definiție, pentru a-i monitoriza degradarea și a o surprinde în detaliu.

De zeci de ani există o dezbatere cu privire la cine ar trebui să viziteze epava și de ce. Până se termină divergențele de opinii, cineva s-a găsit să facă bani frumoși din această călătorie spre destinația care, să nu uităm, a reprezentat una dintre cele mai mari tragedii ale omenirii.