Actual Lifestyle

Turism în zona de război. Cât costă o excursie în orașele bombardate din Ucraina

Turism în zona de război. Cât costă o excursie în orașele bombardate din Ucraina
Foto: cbc.ca

Să vezi și să nu crezi. Până acum, 150 de oameni au plătit să meargă în excursiile ucrainene unde pot vedea ororile războiului pe ”viu”.

Turism în zona de război. Cât costă o excursie în orașele bombardate din Ucraina

O agenţie de turism din Ucraina a venit cu o ofertă inedită, de nerefuzat: excursii în orașele bombardate. Și culmea s-au găsit și doritori: 150, până acum. Managerii societății spun că banii obținuți din rezervarea excursiilor vor fi destinați ajutorării refugiaților din calea războiului.

Agenția organizează excursii de o zi în oraşele distruse de armata rusească. Au fost vândute deja 150 de bilete, iar banii vor fi folosiţi pentru a-i ajuta pe refugiaţii de război, potrivit media.

Anunțul agenției vine pe o notă de optimism și speranță:

Porniți chiar acum într-o călătorie către minunata Ucraina. Peste drum de locul unde a lovit recent o bombă, veți putea mânca tradițională la un bistro redeschis. Viața continuă și există speranța că în curând toate acestea se vor termina.

Copiii cresc, încercăm să trăim viața cât mai mult posibil, indiferent de ce. Dacă vrei să vezi orașele noastre distruse și oamenii curajoși luptând, te rog vino acum!”. Exact aşa sună anunţul agenţiei de turism, prezentat de CNN Travel.

Dar să vedem și cât costă o așa ”distracție”

Cei care vor să viziteze oraşul Bucha, de exemplu, trebuie să plătească, pentru excursie, 50 de euro. Agenţia de turism informează că au fost deja cumpărate 150 de bilete, 15 dintre ele fiind achiziţionate de americani.

Excursiile vor dura 3-4 ore şi costă 50 de euro. Potrivit agenţiei de turism, banii obţinuţi din vânzarea biletelor vor fi folosiţi pentru sprijinirea refugiaților de război.

Și totuși războiul există

Se vor face grupuri de câte 10 persoane, iar acestea urmează să se vadă cu ghidul, la punctele de preluare, bine stabilite, în prealabil, de comun acord. Totodată, înainte de a pleca în excursii, turiştii vor fi învăţaţi ce să facă în cazul în care apare o situație critică, precum un raid aerian.