Actual Lifestyle

Anulări majore de zboruri luni, ca urmare a primei zi de grevă a controlorilor de trafic aerian

Anulări majore de zboruri luni, ca urmare a primei zi de grevă a controlorilor de trafic aerian
Pixabay

Luni, 30 ianuarie 2023, este prima zi de grevă a controlorilor de trafic aerian din Spania, fiind așteptate anulări majore de zboruri pe 16 aeroporturi din întreaga țară.

Anulări majore de zboruri luni, ca urmare a primei zi de grevă a controlorilor de trafic aerian

Potrivit site-ului de știri Preferente, sâmbătă, 28 ianuarie 2023, Ministerul Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane a stabilit nivelurile minime de servicii necesare în funcție de durata zborului și de disponibilitatea alternativelor.

Cele mai protejate sunt zborurile pe distanțe lungi (mai mult de cinci ore), nivelurile necesare fiind stabilite între 49 și 84%. Zborurile pe distanțe scurte sunt mai puțin protejate (mai puțin de cinci ore), cu niveluri minime de servicii de aproximativ 30 %.

Controlorii de trafic aerian au sugerat călătorilor care folosesc aeroporturile cu servicii privatizate să contacteze compania aeriană înainte de a se deplasa la aeroport, deoarece se așteaptă perturbări majore.

Ei au anunțat deja pe Twitter: ”Se așteaptă anulări majore de zboruri pe aeroporturile cu turnuri de control privatizate. Vă recomandăm să confirmați zborurile cu compania aeriană”.

Care sunt aeroporturile vizate. Pe listă se găsesc și câteva locații preferate de români pentru vacanțe.

Luni este prima grevă dintr-o lună de greve care vor avea loc la începutul fiecărei săptămâni, fiind afectate următoarele aeroporturi: A Coruña, Alicante-Elche, Castellón, Cuatro Vientos, El Hierro, Fuerteventura, Ibiza, Jerez, Lanzarote, La Palma, Lleida, Murcia, Sabadell, Sevilla,Valencia, Vigo.

Ce spun sindicaliștii. Reprezentanții sindicatelor implicate în grevă spun că salariile și condițiile de muncă din Spania sunt cele mai proaste din Europa și au criticat angajatorii pentru ”transferuri forțate, reduceri salariale, presiuni asupra muncii și reduceri de personal”.

Se așteaptă ca această acțiune să ducă la anularea unor zboruri importante în această zi de luni, dar și în fiecare zi de luni din luna februarie, după cum au anunța controlorii de trafic aerian spanioli care sunt pregătiți de grevă, citați de media externă.