Social

Turismul montan se va relua după 15 mai. Regulile au fost stabilite

Turismul montan se va relua după 15 mai, în condițiile în care măsurile de distanțare sunt mai ușor de respectat. Anii trecuți, în această perioadă se înregistrau deja accidente pe munte, însă acum salvamontiștii au profitat că nu au fost intervenții și au putut lucra la refacerea traseelor și la verificarea refugiilor.

Şeful Salvamont România, Sabin Cornoiu, recomandă să nu ne mai planificăm drumeții de trei-patru zile, pentru a nu rămâne peste noapte în refugii care se pot supraaglomera.

„Ne-am concentrat atenţia spre verificarea traseelor, de refacere a marcajelor şi a potecilor, am închis anumite trasee, nu le-am interzis, am avut zone în care au căzut suprafețe mari de păduri, traseele erau impracticabile, şi atunci aceste trasee le-am închis, am pus plăcuţe la intrarea lor şi am explicat care este situaţia lor, singura problemă pentru noi momentele în care oamenii se adună în locurile de campare, să nu împrăștie virusul între ei”, a spus Sabin Cornoiu.

Salvamont demarează în aceste zile o campanie națională de dotare a tuturor refugiilor montane cu soluție de dezinfectat, a precizat Sabin Cornoiu pentru Radio România Târgu Mureș. În plus, procedurile Salvamont s-au modificat, salvatorii având de transportat echipamente pentru protecția personală, dar și a accidentaților, mănuși, mască, vizieră și combinezon, care vor îngreuna acțiunea de salvare, potrivit RRA.