Actual

Turiștii pe litoral sunt revoltați: 100 de lei pe oră parcarea! Localnicii râd de ei de la balcoane

Turiștii pe litoral sunt revoltați: 100 de lei pe oră parcarea! Localnicii râd de ei de la balcoane
fanatik

Dacă până anul acesta în alegerea unei vacanțe pe litoralul românesc aveai cel mult trei preocupări: cazare, mâncare și distracție, acum mai ai o grijă în plus: parcarea. Greu de găsit, dar și mai greu de achitat, în caz că dai de ea.

Este o adevărată aventură în ziua de azi găsirea unui loc de parcare în stațiunile de pe litoral! Fie că stai câteva ore, o zi sau mai multe, trebuie să ai o răbdare de fier când începi să cauți un loc unde să-ți lași mașina. Unde mai pui că, atunci când zici că l-ai apucat pe Dumezeu de picior, rămâi șocat citind pe afiș câți bani trebuie să scoți pentru a lăsa autoturismul în siguranță.

Între 100 lei și 500 lei ora de parcare

În Năvodari, prețurile la parcare sunt de-a dreptul amețitoare! Într-unul din cartierele orașului de la malul mării găsești costul afișat: 500 de lei pentru oră. Taxa uriașă stârnește revolt, însă nu se știe dacă a fost pusă din dorința de face bani a proprietarului parcării sau dacă este doar o strategie tocmai ca nimeni să nu parcheze acolo și să nu ocupe locurile turiștilor cazați în respectivele imobile, conform site-ului constănțean Replicaonline.ro. Afișul este pus la vedere, pentru a putea fi observat ușor de șoferi.

Alt cartier din Năvodari, alt preț! Mai mic, ce-i drept, față de cel anterior, însă tot exagerat când te gândești că banii sunt doar pentru a staționa mașina într-un loc sigur. Turiștii se uitau și se minunau când citeau afișul: 100 de lei ora de parcare.

„Nu ne-a venit să credem! Ni se pare mult și 100 de lei pe zi! Dar aici era pe oră! Am crezut că e o glumă! O fi privat, ok, dar chiar au voie să pună asemenea prețuri? Au profitat că era full în zonă și oameni erau disperați după un loc de parcare. Dar nu am îndrăznit să lăsăm mașina acolo. Pentru 3 ore de stat la plajă, dădeam 300 de lei. Ne ajungea cât cazarea. Dar, totuși, ne întrebăm cum de este posibil așa ceva”, au spus turiștii aflați în zonă.

Prețurile, puse pentru a alunga șoferii

În urma controalelor declanșate de Poliția Locală, s-a aflat că locuitorii unui bloc din zonă, exasperați că li se ocupau locurile de parcare, au apelat la acest truc. Potrivit acestora, de când au pus acel anunț cu 100 de lei pe oră, nu mai parchează nimeni, iar oamenii își asigură, astfel, locurile de parcare. Ei au declarat că intenționează să strângă bani și să-și pună o barieră pentru a împiedica accesul celor care nu locuiesc în blocul respectiv.

Mircea Badea: „10.000 de euro m-a costat locul de parcare”

Cunoscutul realizator tv Mircea Badea a spus recent, în cadrul emisiunii „În gura presei” de la Antena 3, cât l-a costat locul de parcare în Capitală.

„Știți cât mă costă un loc de parcare? 10.000 euro. Aplauze! Atâția bani trebuie să dau pe un loc de parcare”, a spus Mircea Badea.

Declarația vine în contextul în care Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a spus că înainte să ne luăm mașină, ar trebui să ne asigurăm că avem unde să o parcăm. „Ordinea logică este ca înainte să vă luați mașină, să vă asigurați că aveți unde o parca, nu a o lăsa la întâmplare pe spațiul public. Nu ne mai facem bine cu astfel de mentalități”, a scris Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, pe pagina sa de Facebook.

Mamaia pierde teren în fața stațiunilor Eforie Sud și Nord

Românii au început să înlocuiască Mamaia cu staţiunile Eforie Nord și Eforie Sud. Aici, preţurile sunt, în medie, cu 20 la sută mai mici decât în celebra staţiune de pe litoralul românesc.

Dacă la Mamaia prețul parcării este de 96 de lei, iar la Năvodari de 100 de lei, la Eforie cu această sumă două persoane pot mânca prânzul la o terasă.

Conform reprezentanţilor agenţiilor de turism, preţul unei nopţi de cazare în Eforie este mai mic cu 20 la sută decât în Mamaia.