Info Actual

Info Actual > Culinar > Turte la tigaie, direct din caietul bunicii! Sunt sanatoase si gustoase
Culinar

Turte la tigaie, direct din caietul bunicii! Sunt sanatoase si gustoase

Turte la tigaie, direct din caietul bunicii! Sunt sanatoase si gustoase

Turte la tigaie, direct din caietul bunicii! Este sanatoasa, gustoasa si nu ai nevoie de cuptor ca sa o prepari. Merita incercata!

Asemănătoare cu lipia libaneză, pita grecească e o paine necrescută pe care o prăjeşti în tigaie ca pe o clătită. Nu necesită ulei dacă tigaia este din teflon.

Turte la tigaie. Ingredientele necesare pentru această reteta:

  • 150+ g faina
  • 2 linguri ulei
  • apă
  • sare

Paşii de urmat:

1-Combină făina cu sarea şi adaugă uleiul. Toarnă aprox. 1/2 pahar apă şi amestecă, iar dacă compoziţia pare prea tare, mai adaugă puţin câte puţin apă.

2-Frământă aluatul cu mâna aproximativ 10 minute, până când se desprinde de vas compoziţia.

3-Împarte aluatul în două şi intinde fiecare jumatate, întai cu degetele, apoi cu sucitorul, până când obţii un cerc subţire, de 2-3 mm grosime, asemănător unui blat de pizza.

4- Încinge câteva picături de ulei de masline (se poate şi fără ulei) într-o tigaie si prăjeşte pita pentru până se rumenşte apoi o întorci.

O altă reţetă care v-ar putea ajuta în aceste momente critice este reţeta de lipie arăbească

Lipiile de casă arăbești le puteți servi cu sosuri, humus, cartofi sau salată. La prima vedere vă poate părea un pic cam complicat, însă vă garantăm că se prepară foarte simplu. O dată ce le vei prepara, vor deveni preferatele familiei, scrie EVZ.